Είμαστε στην υπηρεσία σας

Καλωσήλθατε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η δική σας συνέλευση! Πράγματι, είναι το μόνο άμεσα εκλεγμένο θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι σελίδες αυτές περιέχουν συνοπτικά τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Σε αυτές θα ανακαλύψετε τις εξουσίες, αρμοδιότητες και λειτουργίες του, θα καταλάβετε πώς οργανώνουν οι βουλευτές του τις εργασίες τους και θα μάθετε τον τρόπο για να έρχεστε σε επαφή μαζί μας. Το τελευταίο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στα γεγονότα του παρελθόντος που έδωσαν μορφή στον ρόλο του Κοινοβουλίου μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 
Είμαστε στην υπηρεσία σας

Το Στρασβούργο και οι Βρυξέλλες σας φαίνονται μακριά από εκεί που βρίσκεστε; Μπορείτε να ενημερώνεστε ανά πάσα στιγμή σχετικά με όλα αυτά που συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο μέσα από τις ενημερωτικές σελίδες μας και τις υπηρεσίες τεκμηριωτικού υλικού, ή μέσω των γραφείων πληροφοριών του Κοινοβουλίου τα οποία υπάρχουν σε κάθε χώρα της ΕΕ και στα οποία μπορείτε να βρείτε τα πάντα στη γλώσσα σας.

Έχετε κάτι να πείτε; Κάντε κάτι για να ακουστεί η φωνή σας! Εάν εκεί που βρίσκεστε θεωρείτε ότι παραβιάζονται οι νόμοι της ΕΕ, στείλτε αναφορά στο Κοινοβούλιο. Ειδάλλως, εάν χρειάζεστε συνήγορο του πολίτη, επικοινωνήστε με τον Ευρωπαίο διαμεσολαβητή. Η Πρωτοβουλία των Πολιτών δίνει σε κάθε πολίτη το δικαίωμα να προωθήσει πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και να ζητήσει την εκπόνηση νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Επιθυμείτε να συμμετάσχετε προσωπικά στις εργασίες μας ή να αποκτήστε από πρώτο χέρι εμπειρία σχετικά με το Κοινοβούλιο; Εξετάστε τις πιθανότητες να εργαστείτε μαζί μας ως ασκούμενος, στη διάρκεια επίσκεψης μελέτης ή ως νέος συνάδελφος.

 
 
 
 
 
Επισκεφτείτε το Κοινοβούλιο

Ελάτε να δείτε μόνοι σας πώς οι προτάσεις γίνονται νόμοι και σε ποιους τομείς ο βουλευτής της εκλογικής σας περιφέρειας έχει λόγο όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Προτείνουμε ολόκληρο φάσμα δραστηριοτήτων στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο για την ικανοποίηση των πάντων: μεμονωμένων επισκεπτών, οικογενειών, ομάδων επισκεπτών.

 
 
 
100 αξιοσημείωτα βιβλία για την Ευρώπη

Καλώς ορίσατε σε αυτόν τον νέο διαδικτυακό χώρο, ο οποίος διατίθεται στο κοινό και παρουσιάζει, σε μία τουλάχιστον επίσημη γλώσσα της ΕΕ, μία επιλογή 100 Αξιοσημείωτων Βιβλίων για την Ευρώπη.

 
 
Πρόσβαση σε έγγραφα
 

Όλοι οι πολίτες της ΕΕ έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέχει άμεση πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων του σε ηλεκτρονική μορφή.