Palveluksessasi

Tervetuloa Euroopan parlamenttiin
 

Euroopan parlamentti on sinun parlamenttisi. Se on Euroopan unionin ainoa suorilla vaaleilla valittu toimielin. Näillä sivuilla esitellään lyhyesti parlamentin toimintaa, sen toimivaltaa ja tehtäviä ja kerrotaan, miten parlamentin jäsenet järjestävät työnsä ja miten voit ottaa yhteyttä parlamenttiin. Viimeinen luku on omistettu menneille tapahtumille, jotka ovat muokanneet parlamentin roolia EU:ssa.

 
Palveluksessasi

Tuntuvatko Strasbourg ja Bryssel etäisiltä? Pysy ajan tasalla parlamentin tapahtumista verkkosivustojen ja asiakirjapalvelujen avulla. Jokaisessa EU-maassa on myös tiedotustoimisto, josta saat kaikki tiedot omalla kielelläsi.

Haluatko vaikuttaa? Anna siis äänesi kuulua! Esitä parlamentille vetoomus, jos katsot, että asuinpaikassasi rikotaan EU:n lakeja. Tai ota yhteyttä Euroopan oikeusasiamieheen, jos tarvitset välittäjää. EU-kansalaiset voivat myös panna vireille yleiseurooppalaisia aloitteita ja pyytää uusia lakeja kansalaisaloitteella.

Haluatko olla mukana parlamentin työssä tai saada siitä omakohtaista kokemusta? Katso miten voit työskennellä parlamentissa harjoittelijana tai työntekijänä tai käydä parlamentissa opintomatkalla.

 
 
 
 
 
Vieraile parlamentissa

Tule katsomaan, miten lakiesityksistä tulee lakeja ja miten parlamentin jäsenet voivat vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen. Brysselissä ja Strasbourgissa on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Tuletpa yksin, perheinesi tai ryhmän mukana, jokaiselle on tarjolla jotain.

 
 
 
100 merkittävää kirjaa Euroopasta

Tervetuloa tälle kaikille avoimelle uudelle verkkosivustolle, jolla esitellään kokoelman 100 merkittävää kirjaa Euroopasta teoksia vähintään yhdellä EU:n virallisella kielellä.

 
 
Tutustuminen asiakirjoihin
 

Kaikilla EU-kansalaisilla on oikeus tutustua Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission asiakirjoihin. Euroopan parlamentti tarjoaa suoran mahdollisuuden tutustua useimpiin asiakirjoihinsa sähköisessä muodossa.