Az Ön szolgálatában

Üdvözöljük az Európai Parlamentben!
 

Ez az Ön képviseleti szerve, az egyetlen közvetlenül választott európai uniós intézmény. Ezeken az oldalakon a Parlament munkájának rövid bevezető ismertetését olvashatja. Bemutatjuk jogköreit és feladatait, elmagyarázzuk, hogy a parlamenti képviselők hogyan szervezik meg munkájukat, és kitérünk elérhetőségeinkre is. Az utolsó fejezetet a múlt azon eseményeinek szenteljük, amelyek hatással voltak a Parlament EU-n belül betöltött szerepére.

 
Az Ön szolgálatában

Strasbourg és Brüsszel az Ön lakóhelyétől nézve távolinak tűnik? Tájékozódjon a parlamenti eseményekről információs oldalainkon, dokumentumokkal kapcsolatos szolgáltatásainkon és a valamennyi uniós tagállamban megtalálható tájékoztatási irodáinkon keresztül, ahol minden információt megtalál anyanyelvén.

Mondanivalója van? Hallassa hangját! Küldjön petíciót a Parlamentnek, ha úgy gondolja, hogy környezetében megsértik az uniós jogszabályokat. Vagy lépjen kapcsolatba az európai ombudsmannal, ha közvetítőre van szüksége. Az uniós polgárok páneurópai kezdeményezésekkel is élhetnek, és maguk is kezdeményezhetnek új jogszabályokat az új polgári kezdeményezés révén.

Személyesen szeretne bekapcsolódni munkánkba, vagy első kézből szeretne tapasztalatokat szerezni a Parlamentről? Járjon utána, hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy gyakornokként, tanulmányi látogatás keretében vagy új kollégaként  velünk dolgozzon.

 
 
 
 
 
Látogassa meg a Parlamentet

Jöjjön, és nézze meg, hogyan lesz a javaslatokból jogszabály, és hogyan szólhat bele EP-képviselője Európa jövőjének alakításába! Erre sokféle lehetőséget kínálunk Brüsszelben és Strasbourgban, így megtalálja a megfelelő programot, akár egyedül, akár családjával, akár csoportosan érkezik.

 
 
 
100 emlékezetes könyv Európáról

Üdvözöljük honlapunkon, amely mindenki számára nyitva áll, és amelyen legalább egy hivatalos uniós nyelven válogatást mutatunk be a 100 emlékezetes könyv Európáról gyűjteményből.

 
 
Hozzáférés a dokumentumokhoz
 

Minden uniós polgár jogosult hozzáférni az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság dokumentumaihoz. Az Európai Parlament dokumentumainak nagy részéhez közvetlen hozzáférést biztosít elektronikus formátumban.