Tot uw dienst

Welkom bij het Europees Parlement
 

Dit is uw Parlement, de enige rechtstreeks verkozen instelling van de Europese Unie. Op deze internetpagina's vindt u een korte toelichting over de werking van het Parlement. U komt te weten welke bevoegdheden en taken het heeft, hoe de volksvertegenwoordigers hun werk organiseren en op welke manier u contact kunt opnemen met het Parlement. Een laatste hoofdstuk is gewijd aan gebeurtenissen uit het verleden die bepalend zijn geweest voor de rol van het Parlement binnen de EU.

 
Tot uw dienst

Waar u woont, lijken Straatsburg en Brussel heel ver weg? Blijf op de hoogte van wat zich in het Parlement afspeelt via onze webpagina's en documentdiensten en dankzij het voorlichtingsbureau in elk EU-land, waar u terecht kunt voor informatie in uw eigen taal.

U heeft opmerkingen? Laat dan uw stem horen. Als u denkt dat de EU-wetgeving in uw omgeving met de voeten getreden wordt, kunt u een verzoekschrift indienen bij het Parlement. Wie een bemiddelaar zoekt, kan zich tot de Europese Ombudsman richten. EU-burgers kunnen ook pan-Europese initiatieven beginnen en met behulp van het burgerinitiatief zelf om nieuwe wetten verzoeken.

U wilt persoonlijk bijdragen tot onze werkzaamheden of het Parlement zelf ontdekken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor stages en studiebezoeken of om als nieuwe collega te komen werken bij het Parlement.

 
 
 
 
 
Bezoek het Parlement

Kom zelf een kijkje nemen en ontdek hoe voorstellen wetten worden en op welke manier uw afgevaardigde in het EP de toekomst van Europa kan beïnvloeden. Zowel in Brussel als in Straatsburg biedt het Parlement een waaier van activiteiten aan. Zo is er altijd iets bij voor u, of u nu alleen komt, met het gezin of in groep.

 
 
 
100 gedenkwaardige boeken over Europe

Welkom bij deze nieuwe, vrij voor het publiek toegankelijke webruimte die, in ten minste een EU-taal, een selectie biedt van 100 gedenkwaardige boeken over Europa.

 
 
Toegang tot documenten
 

Alle burgers van de EU hebben het recht om documenten van het Europees Parlement, de Raad en de Commissie te raadplegen. Het Parlement stelt de meeste van zijn documenten rechtstreeks in elektronisch formaat beschikbaar.