În serviciul dumneavoastră!

Bun venit la Parlamentul European!
 

Parlamentul European este adunarea dumneavoastră, singura instituţie a Uniunii Europene aleasă în mod direct. Aceste pagini oferă o introducere succintă cu privire la modul în care funcţionează Parlamentul. Vă prezentăm competenţele şi funcţiile sale, vă explicăm în ce mod deputaţii în Parlamentul European îşi organizează activitatea şi cum ne puteţi contacta. Ultimul capitol este consacrat evenimentelor istorice care au dat contur rolului exercitat de Parlament în UE.

 
În serviciul dumneavoastră!

Aveţi impresia că Strasbourg şi Bruxelles sunt îndepărtate de localitatea dumneavoastră? Paginile informative, serviciile de documentare, precum şi birourile noastre de informare din fiecare ţară din UE vă permit să rămâneţi la curent cu ceea ce se întâmplă la Parlament, oferindu-vă toate informaţiile în limba dumneavoastră.

Aveţi ceva de spus? În acest caz, nu ezitaţi: faceţi-vă auzită vocea! Dacă apreciaţi că, în regiunea dumneavoastră, legile Uniunii Europene sunt încălcate, adresaţi o petiţie Parlamentului. Puteţi, de asemenea, solicita intervenţia Ombudsmanului European, dacă aveţi nevoie de un mediator. Cetăţenii UE pot lansa iniţiative paneuropene şi solicita în mod direct elaborarea de noi legi prin intermediul iniţiativei cetăţenilor.

Doriţi să vă implicaţi personal în activitatea noastră sau să dobândiţi o experienţă directă la Parlament? Informaţi-vă cu privire la posibilităţile de a lucra la noi, în calitate de stagiar, în cadrul unei vizite de studiu sau devenind colegul nostru.

Pentru mai multe informaţii, consultaţi:
 
 
 
 
 
Vizitaţi Parlamentul!

Veniţi să vedeţi cu propriii ochi modul în care propunerile devin legi şi cum influenţează deputatul dumneavoastră în Parlamentul European viitorul Europei. Vă propunem o întreagă serie de activităţi la Bruxelles şi Strasbourg: indiferent dacă veniţi singur, cu familia sau în grup, vom avea ceva pregătit pentru dumneavoastră!

 
 
 
100 cărți memorabile despre Europa

Bine ați venit în acest spațiu web pus gratis la dispoziția publicului, care prezintă, în cel puțin una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene, o colecție de 100 de Cărți memorabile despre Europa.

 
 
Accesul la documente
 

Toţi cetăţenii UE dispun de dreptul de acces la documentele Parlamentului European, Consiliului şi Comisiei. Parlamentul European oferă acces direct la majoritatea documentelor sale, în format electronic.