Prezentare

Aceste fișe tehnice urmăresc să ofere o privire de ansamblu asupra procesului de integrare europeană și asupra contribuției Parlamentului European la acest proces.

 

Fișele tehnice au fost create în 1979, cu ocazia primelor alegeri directe pentru Parlamentul European. De atunci, ele sunt revizuite și modificate în mod regulat. Scopul lor este de a le oferi nespecialiștilor, în mod simplu și concis, o privire de ansamblu asupra instituțiilor și politicilor Uniunii Europene, precum și asupra rolului pe care Parlamentul European l-a jucat în evoluția lor. Conţinutul fişelor este articulat în jurul a şase tematici principale: Cum funcționează Uniunea Europeană?, Europa cetățenilor, Piața internă, Uniunea economică și monetară, Politicile sectoriale, Relațiile externe ale Uniunii.

Datorită caracterului lor sintetic, însă complet și riguros, fișele tehnice pot, de asemenea, fi deosebit de utile pentru numeroșii profesioniști, funcționari și studenți care sunt interesați de afacerile europene.

Cititorul care dorește să aprofundeze o anumită temă este trimis către lucrări de specialitate ale Parlamentului European, printre care studiile publicate de departamentele tematice, disponibile pe pagina „Studii”.

Versiunea electronică pe care o găsiți aici este revizuită și actualizată în mod regulat pe tot parcursul anului, de fiecare dată când Parlamentul European adoptă o poziție sau o politică importantă.

Versiunea electronică este disponibilă în 23 de limbi.

Unitatea pentru coordonarea activităților editoriale și de comunicare
e-mail: editorial-secretariat@europarl.europa.eu