Till din tjänst

Välkommen till Europaparlamentet
 

Det här är ditt parlament – den enda EU-institution vars ledamöter väljs i direkta val. På dessa sidor hittar du en kort introduktion till hur parlamentet fungerar. Här kan du läsa om parlamentets befogenheter och politiska roll, om hur ledamöterna organiserar sitt arbete och om hur du kan kontakta oss. Ett sista kapitel ägnas åt historiska händelser som har gett parlamentet dess nuvarande ställning i EU.

 
Till din tjänst

Känns Strasbourg och Bryssel alltför avlägset? Håll dig informerad om vad som händer i parlamentet genom våra informationssidor och dokumenttjänster och via våra informationskontor i medlemsstaterna, där du kan hitta all information på ditt eget språk.

Har du något att säga? Se då till att göra din röst hörd. Skicka en framställning till parlamentet om du anser att EU-lagstiftningen inte respekteras där du bor. Eller kontakta Europeiska ombudsmannen om du behöver en medlare. Som EU-medborgare kan du dessutom starta EU-omfattande initiativ och efterfråga nya lagar genom medborgarinitiativet.

Vill du arbeta hos oss eller se hur parlamentet fungerar i praktiken? Se vilka möjligheter som finns att arbeta hos oss som praktikant, under ett studiebesök eller som ny kollega.

 
 
 
 
 
Besök i Europaparlamentet

Kom och se hur förslag blir till lagar och vilka möjligheter just dina ledamöter har att påverka Europas framtid. Vi erbjuder en rad aktiviteter i både Bryssel och Strasbourg, så vare sig du kommer själv, med din familj eller i en grupp så har vi något för dig.

 
 
 
100 minnesvärda böcker om Europa

Välkommen till denna nya webbplats, öppen för alla, där ett urval av 100 minnesvärda böcker om Europa – på minst ett officiellt EU-språk – presenteras.

 
 
Tillgång till handlingar
 

Alla EU-medborgare har tillgång till parlamentets, rådets och kommissionens handlingar. Merparten av parlamentets handlingar finns direkt tillgängliga i elektroniskt format.