Direktlänk till huvudmenyn (tryck på returtangenten)
Gå till innehållet på sidan (tryck på "Välkommen")
Direktlänk till lista över andra webbplatser (tryck på returtangenten)

De historiska arkiven: återupplev Europaparlamentets historia

Tack vare de historiska arkivens breda utbud av historiska källor, artiklar och studier har du möjlighet att återuppleva den europeiska integrationens historia och upptäcka hur Europaparlamentet har varit delaktigt i denna process.

Samlingarna består av runt fem miljoner elektroniska handlingar och sträcker sig från 1952, då Europaparlamentets föregångare – Europeiska kol- och stålgemenskapens gemensamma församling – bildades, och fram till Europaparlamentets senaste valperioder.

Handlingarna omfattar institutionens lagstiftande, politiska och administrativa verksamhet. De rymmer bilder, affischer och ljudupptagningar och återspeglar händelser som ägt rum under plenarsammanträden, frågor som utskotten har arbetat med och parlamentets samarbete med de andra europeiska institutionerna.

Vem som helst har rätt att ta del av dessa handlingar, i enlighet med förordning (EG) nr 1049/2001. Du kan begära handlingar genom att skriva till oss eller ansöka om ett studiebesök i våra lokaler i Luxemburg.

Besök gärna vår webbsida för mer information.

 
Zgodovinski arhiv
 
  • Bâtiment Robert Schuman
  • Place de l'Europe
    L-2929 Luxembourg
    Monday-Thursday: 9.30-17.30
    Friday: 9.30-12.30