Kansalaisten tiedusteluihin vastaava yksikkö (Ask EP) 

Voit pyytää lisätietoja Euroopan parlamentin toiminnasta, valtuuksista ja organisaatiosta kansalaisten tiedusteluihin vastaavalta yksiköltä (Ask EP) käyttäen tätä lomaketta.

Ota yhteyttä

Tällä sivulla on joitakin aiheita, joita Euroopan parlamentille viime aikoina kirjoittaneet kansalaiset ovat pitäneet erityisen tärkeinä, sekä vastauksemme näitä aiheita koskeviin kysymyksiin.

 • Mikä ilmaista Interrail-lippua eurooppalaisille koskeva EU-aloite on? 

  Nuoret ottavat yhä useammin yhteyttä Euroopan parlamenttiin kysyäkseen tietoja aloitteesta tarjota kaikille 18-vuotiaille unionin kansalaisille ilmainen Interrail-lippu.

    
    
 • Kesäaika – kellojen siirtäminen? 

  Kansalaiset ottavat toistuvasti yhteyttä parlamenttiin kommentoidakseen kellojen siirtämistä. Osa kannattaa kesä- ja talviaikaa, toiset taas vetoavat parlamenttiin, jotta käytäntö lopetettaisiin.

    
    
 • Kansalaisten Euroopan parlamentille vuonna 2017 esittämät tiedustelut 

  Kansalaiset eri puolilta Eurooppaa ja muualta ottavat päivittäin yhteyttä Euroopan parlamenttiin pyytääkseen tietoja tai ilmaistakseen mielipiteensä mitä erilaisimmista aiheista tai esittääkseen niitä koskevia ideoita. Kansalaisten tiedusteluihin vastaava yksikkö (Ask EP) antaa kansalaisille vastauksia näiden esille tuomia aiheita koskeviin kysymyksiin. Vuonna 2017 kansalaiset esittivät yli 52 000 kysymystä, ehdotusta tai kommenttia Euroopan parlamentille tai puhemiehelle.

    
    
 • Mikä Euroopan nuorisotapahtuma on? 

  Euroopan nuorisotapahtuma on kaksipäiväinen tapahtuma, jonka Euroopan parlamentti järjestää toimitiloissaan yhteistyössä Euroopan nuorisofoorumin ja muiden järjestöjen kanssa. Se tarjoaa nuorille mahdollisuuden osallistua poliittisiin keskusteluihin, työryhmiin ja muuhun toimintaan ja kehittää vuorovaikutuksessa unionin johtohahmojen kanssa innovatiivisia ratkaisuja tärkeisiin tulevaisuuden kysymyksiin.

    
    
 • Mitä EU tekee vammaisten henkilöiden hyväksi? 

  Kansalaiset ottavat Euroopan parlamenttiin yhteyttä pyytääkseen tietoja vammaisten henkilöiden oikeuksista ja toimenpiteistä sen varmistamiseksi, että he voivat käyttää kaikkia oikeuksiaan.