Informatieverzoeken van de burger (Ask EP) 

Als u meer wilt weten over de activiteiten, bevoegdheden en organisatie van het Europees Parlement, kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met de afdeling Informatieverzoeken van de burger (Ask EP).

U vraagt, wij antwoorden

Hier vindt u een selectie van recente onderwerpen die de burgers die naar het Europees Parlement schrijven bijzonder aan het hart gaan, en onze antwoorden daarop.

 • Wat is het EU-initiatief "Gratis Interrailpas voor Europeanen"? 

  Jonge EU-burgers richten zich steeds vaker tot het Europees Parlement om meer te weten te komen over dit initiatief om achttienjarigen uit de EU gratis Interrailtickets te geven.

    
    
 • Zomertijd: verzetten van de klok 

  Burgers richten zich regelmatig tot het Europees Parlement met opmerkingen over het verzetten van de klok. Sommige burgers zijn voorstander van de zomer- en wintertijdregeling, anderen verzoeken het Parlement de regeling af te schaffen.

    
    
 • Informatieverzoeken van burgers aan het Europees Parlement in 2017 

  Elke dag doen burgers uit heel Europa en uit de rest van de wereld een beroep op het Europees Parlement om informatie te vragen, hun mening te geven of ideeën aan te dragen in verband met een hele reeks onderwerpen. De afdeling Informatieverzoeken van de burger (Ask EP) gaat op zoek naar antwoorden op vragen van burgers. In 2017 stroomden er bij het Europees Parlement of bij de Voorzitter meer dan 52 000 vragen, suggesties en opmerkingen van burgers binnen.

    
    
 • Wat is het Europees Jongerenevenement? 

  Het Europees Jongerenevenement (EYE) is een evenement van twee dagen dat door het Europees Parlement wordt georganiseerd in samenwerking met het Europees Jongerenforum en dat plaatsvindt in de gebouwen van het Parlement. Jongeren krijgen hierbij de kans deel te nemen aan politieke debatten, workshops en andere activiteiten en het gesprek aan te gaan met vooraanstaande personen uit de EU-instellingen. Het doel is innovatieve oplossingen te bedenken voor grote vraagstukken die de toekomst zullen beheersen.

    
    
 • Wat doet de EU voor personen met een handicap? 

  Het Europees Parlement ontvangt veel informatieverzoeken van burgers over de rechten van personen met een handicap en over de beschikbare maatregelen om hen te helpen bij het uitoefenen van al hun rechten.