Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)


Palveluksessasi

 
 
Pysy ajan tasalla
Tuntuuko Euroopan parlamentti etäiseltä? Parlamentin verkkosivustojen ja asiakirjapalvelujen avulla pysyt ajan tasalla parlamentin tapahtumista. Lisäksi omassa maassasi toimivasta parlamentin tiedotustoimistosta saat kaikki aineistot omalla kielelläsi.
 
 
 
Anna äänesi kuulua
Haluatko vaikuttaa? Anna siis äänesi kuulua! Esitä parlamentille vetoomus, jos katsot, että asuinpaikassasi rikotaan EU:n lakeja. Tai ota yhteyttä Euroopan oikeusasiamieheen, jos tarvitset välittäjää. Voit myös suoraan pyytää uusia lakeja panemalla yhdessä muiden kanssa vireille eurooppalaisen kansalaisaloitteen.
 
 
 
Tule töihin parlamenttiin
Haluaisitko saada omakohtaista kokemusta parlamentista ja esimerkiksi hakea töihin parlamenttiin? Katso miten voit tulla parlamenttiin työntekijäksi tai harjoittelijaksi tai käydä parlamentissa tutustumiskäynnillä.
 
 
 
Avoimuus
Euroopan parlamentin merkitys ja vaikutusvalta ovat lisääntyneet, ja sen on entistäkin tärkeämpää noudattaa täyttä avoimuutta edustaessaan eurooppalaisten etuja. Ota selville, kuinka parlamentti toimii.
 
 
 

Vieraile parlamentissa

Tule katsomaan, miten lakiesityksistä tulee lakeja ja miten parlamentin jäsenet voivat vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen. Brysselissä ja Strasbourgissa on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Tuletpa yksin, perheinesi tai ryhmän mukana, jokaiselle on tarjolla jotain.

 
 
 
Tutustuminen asiakirjoihin

Kaikilla EU-kansalaisilla on oikeus tutustua Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission asiakirjoihin. Euroopan parlamentti tarjoaa suoran mahdollisuuden tutustua useimpiin asiakirjoihinsa sähköisessä muodossa.

 
 
 
Hankintasopimukset ja avustukset

Euroopan unionin yleiseen talousarvioon sovellettavan varainhoitoasetuksen mukaisesti Euroopan parlamentin on käynnistettävä tarjouskilpailu tavara- ja palveluhankintoja varten.

 
 
 
Parlamentti 360°
Parlamentti 360°