Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)

Kansalaisten tiedusteluihin vastaava yksikkö (Ask EP)

 
 

Voit pyytää lisätietoja Euroopan parlamentin toiminnasta, valtuuksista ja organisaatiosta kansalaisten tiedusteluihin vastaavalta yksiköltä (Ask EP) käyttäen alla olevaa lomaketta.

 
 
 
Ota yhteyttä

Tällä sivulla on joitakin aiheita, joita Euroopan parlamentille viime aikoina kirjoittaneet kansalaiset ovat pitäneet erityisen tärkeinä, sekä vastauksemme näitä aiheita koskeviin kysymyksiin.

 
 
 
Mitä EU tekee jätehuoltoasioissa
© vchalup / Fotolia   © vchalup / Fotolia

Kansalaiset ottavat yhteyttä Euroopan parlamenttiin kysyäkseen, mitä EU tekee jätteiden vähentämiseksi sekä niiden kierrätyksen ja uudelleenkäytön lisäämiseksi. Ympäristöpolitiikka on yksi Euroopan unionin (EU) kansalaisten vahvimmin tukemia politiikanaloja, ja EU:n kansalaiset ovat tietoisia siitä, että ympäristöongelmat ylittävät kansalliset ja alueelliset rajat ja ne voidaan ratkaista vain EU:n ja kansainvälisen tason yhteisin toimin.

 
 
Yhteistyötalous: mistä on kysymys?
© Thodonal / fotolia   © Thodonal / fotolia

Kansalaiset ovat ottaneet yhteyttä Euroopan parlamenttiin saadakseen tietää, miten EU sääntelee uutta, nopealiikkeistä yhteistyö- eli jakamistaloutta. Yhteistyötalous on kasvanut nopeasti talouden eri sektoreilla, kuten majoitus (lyhytaikainen vuokraus), matkustajaliikenne, kotitalouspalvelut, ammatilliset ja tekniset palvelut sekä ns. kollaboratiivinen rahatalous (collaborative finance).

 
 
Mikä on EU:n rooli yksityisajoneuvoja koskevan tiemaksun käyttöönotossa Saksassa?
© Angelha / Fotolia   © Angelha / Fotolia

Saksassa aiotaan ottaa käyttöön uusi yksityisajoneuvoja koskeva tiemaksu. Kansalaiset ovat kääntyneet Euroopan parlamentin puoleen ja tuoneet esiin huolensa siitä, että tämä ”infrastruktuurimaksu” saattaa syrjiä muualla kuin Saksassa asuvia EU:n kansalaisia.

 
 
Mitä EU tekee köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjumiseksi?
© Anton Chalakov / Fotolia   © Anton Chalakov / Fotolia

Unionin kansalaiset ottavat säännöllisesti yhteyttä Euroopan parlamenttiin Euroopassa vallitsevan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen johdosta ja kehottavat toimimaan tehokkaammin, jotta köyhiä voidaan auttaa selviytymään vaikeasta tilanteestaan. Mitä EU sitten tekee asialle?

 
 
Kesäaika: kelloja siirretään, mutta miksi?
© Felix Pergande / Fotolia   © Felix Pergande / Fotolia

Kansalaiset ottavat toistuvasti yhteyttä parlamenttiin kommentoidakseen kellojen siirtämistä. Osa kannattaa kesä- ja talviaikaa, toiset taas vetoavat parlamenttiin, jotta käytäntö lopetettaisiin. Sunnuntaina 26. maaliskuuta 2017 kelloja siirretään eteenpäin, mutta miksi?

 
 
 
 
EP vastaa

Katso kaikki EP:n vastaukset blogistamme.

 
 
 
Lisätietoja :

Kansalaisten tiedusteluihin vastaava yksikkö (Ask EP) on osa Euroopan parlamentin tutkimuspalvelua (EPRS). Voit pysyä yhteydessä meihin sosiaalisen median foorumeillamme:

 
 
 

Muut palvelut

Alla olevien linkkien kautta pääset muiden yksiköiden sivuille, joilta saat tarkempia tietoja.
 
 
 
 
Hae Euroopan parlamentin jäsen
 
 
Tietoa vetoomusoikeudesta
 
 
Euroopan parlamentti sinun maassasi
 
 
Vierailu Euroopan parlamenttiin
 
 
Harjoittelu Euroopan parlamentissa
 
 
Työmahdollisuudet Euroopan parlamentissa
 
 
Sinun Eurooppasi
 
 
Asiakirjojen saatavuus
 
 
Arkistoasiakirjoihin tutustuminen