Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)


Parlamentti sosiaalisessa mediassa

 

Euroopan parlamentti edustaa kansalaisia. Siksi se haluaa verkkosivustonsa lisäksi olla siellä, missä kansalaisetkin ovat eli sosiaalisessa mediassa. Ohessa on kooste parlamentin toiminnasta verkossa. Siitä käy ilmi, mitä eri verkkopalveluita se käyttää.

 
 

Newshub

Newshub kokoaa kaikki parlamentin jäsenten ja poliittisten ryhmien sekä koko parlamenttia edustavien toimijoiden sosiaalisen median syötteet yhdelle helppokäyttöiselle alustalle. Sivuston asetuksia voi helposti muokata niin, että syötteet valikoituvat kielen, maan, puolueen tai vaikka suosituimpien aiheiden mukaan.

 
 

Facebook

Facebook on parlamentin tärkein sosiaalisen median viestintäkanava. Facebook-sivuilla keskustellaan parlamentin jäsenten kanssa ja julkaistaan kahdesti päivässä päivityksiä EU-asioista. Lisäksi sivuilla on luettelo sosiaalisessa mediassa aktiivisista parlamentin jäsenistä sekä parlamentin kansallisista tiedotustoimistoista, joiden sivuilla voi lukea uutisia maan virallisilla kielillä.

 
 
 

Twitter

Parlamentin Twitter-sivu tarjoaa muun muassa tuoreimmat uutiset 24 kielellä, artikkeleita, reaaliaikaisesti verkkoon välittyviä keskusteluja ja kuvagallerioita. Lisäksi sivuille ladataan syötteitä erityisesti tiedotusvälineitä varten.

 
 

Google plus

Päivittäin ajantasaista tietoa parlamentin työstä, kokoontumispaikkoja jäsenten kanssa, kiinnostavia keskusteluja eri yhteisöjen kanssa, hauskoja lahjoja. Tutustu tähän nopeasti kasvavaan yhteisöön!

 
 
 

LinkedIn

Jos tuntuu siltä, ettei kaikki oleellinen mahdu 140 merkin twiittiin, voi LinkedInissä osallistua syvällisempiin keskusteluihin EU:n politiikasta.

 
 

Instagram

Parlamentin Instagram-tilillä on sadoittain alkuperäisiä valokuvia, jotka tarjoavat tilaisuuden kurkistaa kulissien taakse parlamentin arkeen. Niin yksityishenkilöt kuin järjestötkin saavat käyttää ja kopioida kaikkia sivuilta löytyviä kuvia epäkaupallisiin tarkoituksiin, kunhan kuvan alkuperäinen lähde kerrotaan.

 
 
 

Flickr

Parlamentin Flickr-tilillä on tuhansittain alkuperäisiä valokuvia, jotka tarjoavat erinomaisen tilaisuuden kurkistaa parlamentin arkeen. Yksityishenkilöt saavat käyttää ja kopioida kaikkia sivuilta löytyviä kuvia epäkaupallisiin tarkoituksiin, kunhan kuvan alkuperäinen lähde kerrotaan.

 
 

Pinterest

Tällä sivulla on parlamentista tietoa kuvatiedostoina, joita saa käyttää vapaasti epäkaupallisiin tarkoituksiin, kunhan kuvien alkuperäinen lähde kerrotaan.

 
 
 

YouTube

YouTubessa voi katsella EuroparlTV:n uutislähetyksiä tai vaikka parlamentin Facebook-tiimin tekemiä lyhyitä videoita parlamentista.

 
 

Vine

Katsele lyhyitä kuuden sekunnin videoita erilaisista parlamentille tärkeistä aiheista!

 
 
 

Spotify

Tutustu erilaisiin soittolistoihimme, jaa niitä ystäviesi kanssa ja ehdota meille kappaleita, joista pidät!

 
 

Reddit

Parlamentin subreddit-osiossa voi vaihtaa tietoja ja keskustella parlamentin ja sen valiokuntien työstä. Siellä on videoita, infografiikkaa, tutkimuksia, uutisia, valokuvia ja paljon muuta. Käyttäjiä rohkaistaan osallistumaan aktiivisesti.

 
 
 

Sähköpostipäivitykset

Euroopan parlamentti tarjoaa maksuttoman sähköisen tilauspalvelun, jonka avulla saat automaattisesti sähköposti-ilmoituksen, kun parlamentin sivuston tiettyihin osiin lisätään uutta tietoa.

 
 

Snapchat

Pääset parlamentin kulissien taakse, saat tuoreimmat uutiset ja näet, mitä kaikkea sosiaalisen median tiimin työpäivä sisältää. Etsi parlamentti nimellä ”europarl” ja lähetä tiimille omia kuviasi ja viestejäsi.

 
 
 

EP:n mediakooste

Tähän blogiin on valikoitu EU:ta käsittelevää multimediasisältöä, jota saa vapaasti ladata ja käyttää.

 
 
 
 
 
 

Tutustu multimediasisältöömme ja käytä sitä vapaasti

 

Kartta parlamentin Twitter-tileihin.