Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)

Pysy ajan tasalla

 

Tuntuuko Euroopan parlamentti etäiseltä? Haluaisitko tietää enemmän sen toiminnasta? Tällä sivulla kerrotaan eri tavoista ottaa selvää, mitä tässä EU:n ainoassa suorilla vaaleilla valitussa toimielimessä tapahtuu.

 
 

Euroopan parlamentti sinun maassasi

Parlamentilla on jokaisessa jäsenvaltiossa tiedotustoimisto, joka vastaa kysymyksiisi EU:n politiikoista. Lisäksi tiedotustoimistot pyrkivät yhdessä eri järjestöjen kanssa parantamaan kansalaisten tietoja parlamentista ja sen työstä. Tutustu niiden toimintaan tarkemmin ja ota yhteyttä.

 
 

Sosiaalinen media

Sinun ei tietenkään tarvitse lähteä minnekään sieltä, missä olet, keskustellaksesi kanssamme. Olemme läsnä sosiaalisessa mediassa ja odotamme yhteydenottoasi. Tule mukaan!

 
 

Etsitkö asiakirjoja tai tietoja?

Asiakirjarekisterin avulla pääset suoraan tutustumaan useimpiin parlamentin asiakirjoihin. Jotkut asiakirjat toimitetaan vain pyynnöstä, mutta perusteluja ei silloinkaan tarvita. Ota selville kaikki mitä haluat tietää.

Tutkimukset ja selvitykset

Euroopan parlamentin tutkimuspalvelu (EPRS) on parlamentin oma ajatushautomo. Se tekee ajankohtaisista aiheista riippumattomia ja objektiivisia selvityksiä, jotka ovat kaikkien saatavilla.

Faktatietoja Euroopan unionista

Jos kaipaat tiivistä katsausta EU:n politiikkoihin ja parlamentin rooliin niissä, tästä on hyvä aloittaa. Faktatietoja on kattava EU-tiedon lukupaketti, jota päivitetään säännöllisesti.

 
 

Onko vielä kysyttävää?

 
 

Ask EP on juuri sinua varten. Pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan kysymyksiisi Euroopan parlamentin toiminnasta, toimivallasta ja organisaatiosta.