Izravan pristup glavnom izborniku (Pritisni „Enter”)
Pristup sadržaju stranice (pritisnite tipku „Enter”)
Izravan pristup ostalim internetskim stranicama (Pritisni „Enter”)

Parlament na društvenim medijima

 

Europski parlament je narodna skupština. U skladu s tim trudimo se ne samo privući ljude da čitaju naše internetske stranice, nego i biti ondje gdje se oni nalaze, a ljudi su na društvenim medijima. Ako niste pronašli sve platforme na kojima smo aktivni, ovo je koristan vodič o Europskom parlamentu na internetu.

 
 

Newshub

Na ovoj platformi po kojoj se možete lako snalaziti nalaze se feedovi svih zastupnika EP-a, klubova zastupnika i institucijskih društvenih medija te se mogu lako razvrstati prema jeziku, zemlji, stranci, pa čak i popularnoj temi.

 
 

Facebook

Od svih društvenih medija EP je najprisutniji na Facebooku; ovdje su razgovori sa zastupnicima, novosti o poslovima EU-a koje se ažuriraju dvaput dnevno, tab za traženje zastupnika koji su aktivni na društvenim medijima te tab za nacionalne informacijske urede, za vijesti na vašem jeziku.

 
 
 

Twitter

Izrazito aktualna informativna služba na 24 jezika; možete pronaći članke, gledati uživo rasprave, pogledati galerije fotografija itd. Za profesionalne novinare ovdje su i specijalizirani feedovi.

 
 

Google plus

Svakodnevno ažurirane vijesti o radu Parlamenta, videpozivi sa zastupnicima, zanimljive rasprave sa zajednicama, duhovite animacije u formatu GIF. Otkrijte ovu brzorastuću zajednicu!

 
 
 

LinkedIn

Jeste li ikada pomislili da tweet od 140 znakova nije dovoljan za neke teme? Sudjelujte na LinkedInu u detaljnim raspravama o stvaranju politike EU-a.

 
 

Instagram

Peek behind the scenes of Parliament's daily life, our Instagram account collects many hundreds of original photographs - all copyright free and free for any person to use for non-commercial purposes, as long as you credit us.

 
 
 

Flickr

Ovo je veliki izvor fotografija o svakodnevnici u Parlamentu, s nekoliko tisuća originalnih fotografija. U nekomercijalne svrhe možete ih besplatno koristiti, ali kao izvor morate navesti Europski parlament.

 
 

Pinterest

Ovdje možete pronaći infografike Parlamenta. U nekomercijalne svrhe možete ih besplatno koristiti, ali kao izvor morate navesti Europski parlament.

 
 
 

YouTube

Gledajte reportaže koje priprema EuroparlTV ili pak naše duhovite, kratke filmove koje snima ekipa zadužena za Facebook.

 
 

Pinterest

Ovdje možete pronaći infografike Parlamenta. U nekomercijalne svrhe možete ih besplatno koristiti, ali kao izvor morate navesti Europski parlament.

 
 
 

Spotify

Istražite naše tematske popise pjesama, podijelite ih sa svojim prijateljima i predložite nam pjesme koje vam se sviđaju!

 
 

Reddit

Naš subreddit posvećen je pružanju informacija i raspravi o radu Parlamenta i njegovih odbora. Ovdje možete naći postove i videozapise, infografike, studije, novosti, fotografije i još mnogo toga, a korisnike potičemo na sudjelovanje.

 
 
 

Obavijesti putem elektroničke pošte

Europski parlament nudi besplatnu elektroničku uslugu pretplate koja omogućava primanje automatskih poruka putem elektroničke pošte čim se nove informacije objave na određenim dijelovima naše internetske stranice.

 
 

Snapchat

Bacite pogled iza kulisa Europskog parlamenta, saznajte zadnje novosti i otkrijte svakodnevni posao ekipe zadužene za društvene medije. Parlament nađite pod korisničkim imenom „europarl” i našoj ekipi pošaljite vlastite slike i poruke.

 
 
 

Medijska mreža Europskog parlamenta

Na ovom blogu naći ćete izbor multimedijskih sadržaja o Europskoj uniji koji su Vam na raspolaganju za slobodno preuzimanje i upotrebu.

 
 
 
 
 
 

Istražite i slobodno rabite naš multimedijski sadržaj

 

Europski parlament na Twitteru