Izravan pristup glavnom izborniku (Pritisni „Enter”)
Pristup sadržaju stranice (pritisnite tipku „Enter”)
Izravan pristup ostalim internetskim stranicama (Pritisni „Enter”)

Budite u toku s događajima

 

Čini li vam se da je Europski parlament daleko od vas? Želite li znati nešto više o njegovu radu? U ovom odjeljku opisano je nekoliko načina na koje možete steći bolju sliku o tome što se događa u instituciji EU-a koja se izravno bira.

 
 

Europski parlament u vašoj državi

U informacijskim uredima Parlamenta koji se nalaze u svakoj državi članici možete pronaći odgovore na pitanja o politikama EU-a. Oni također blisko surađuju s raznim organizacijama u cilju poboljšanja informiranosti javnosti o Parlamentu i njegovu radu. Saznajte više o njihovim aktivnostima i kontaktirajte ih.

 
 

Društveni mediji

Naravno, s nama možete razgovarati i iz svojeg ureda ili doma. Možete nas naći na svim većim platformama društvenih medija i bilo bi nam izuzetno drago da nam se javite. Pridružite nam se!

 
 

Tražite li dokumente ili podatke?

Naš registar omogućuje vam izravan pristup većini dokumenata Parlamenta, dok su neki dostupni na zahtjev, bez potrebnog obrazloženja. Saznajte sve što vas zanima.

Istraživanje i analiza

The Služba Europskog parlamenta za istraživanja (EPRS) unutarnji je think tank Europskog parlamenta. Provodi neovisne i objektivne analize o aktualnim temama koje su također dostupne javnosti.

Informativni članci o Europskoj uniji

Tražite li izvrsne preglede politika EU-a i ulogu koju Parlament ima u njima, na pravom ste mjestu. Informativni članci daju kratak, ali potpun pregled politika i redovito se ažuriraju.

 
 

I dalje imate pitanja?

 
 

Samo pošaljite pitanje našoj službi za upite građana Ask EP koja će učiniti sve da bi vam odgovorila na pitanja o aktivnostima, ovlastima i organizaciji Europskog parlamenta.