Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)


Tot uw dienst

 
 
Blijf op de hoogte
Lijkt het Europees Parlement van waar u woont wel heel ver weg? Blijf via onze infopagina's en documentdiensten op de hoogte van wat zich in het Parlement afspeelt. U kunt ook contact opnemen met ons voorlichtingsbureau in uw land, waar alle informatie in uw eigen taal beschikbaar is.
 
 
 
Laat uw stem horen
Heeft u iets te zeggen? Laat uw stem dan horen. Dien een verzoekschrift in bij het Parlement als u denkt dat de EU-wetgeving in uw omgeving wordt geschonden, of richt u tot de Europese Ombudsman als u een bemiddelaar zoekt. Ook kunt u rechtstreeks om nieuwe wetten verzoeken door samen met anderen een burgerinitiatief op te starten.
 
 
 
Werken bij het Parlement
Wilt u het Parlement graag van dichtbij meemaken, bijvoorbeeld door er te werken? Bekijk de mogelijkheden om onze collega te worden, stage bij ons te lopen of deel te nemen aan een studiebezoek.
 
 
 
Transparantie
Naarmate het Europees Parlement aan belang en invloed wint, is het belangrijker dan ooit dat het de belangen van Europeanen op volledig open en transparante wijze vertegenwoordigt. Kom meer te weten over onze werkzaamheden.
 
 
 

Bezoek het Parlement

Kom zelf een kijkje nemen en ontdek hoe voorstellen wetten worden en op welke manier uw afgevaardigde in het EP de toekomst van Europa kan beïnvloeden. Zowel in Brussel als in Straatsburg biedt het Parlement een waaier van activiteiten aan. Zo is er altijd iets bij voor u, of u nu alleen komt, met het gezin of in groep.

 
 
 
Toegang tot documenten

Alle burgers van de EU hebben het recht om documenten van het Europees Parlement, de Raad en de Commissie te raadplegen. Het Parlement stelt de meeste van zijn documenten rechtstreeks in elektronisch formaat beschikbaar.

 
 
 
Contracten en subsidies

Conform het Financieel Reglement dat van toepassing is op de algemene begroting van de Europese Unie, moet het Europees Parlement aanbestedingsprocedures organiseren voor de verwerving van goederen en diensten.

 
 
 
Het Parlement in 360°
Het Parlement in 360°