Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Informatieaanvragen van burgers (Ask EP)

 
 

Als u meer wilt weten over de activiteiten, bevoegdheden en organisatie van het Europees Parlement, kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met de afdeling Informatieaanvragen van burgers (Ask EP).

 
 
 
U vraagt, wij antwoorden

Hier vindt u een selectie van recente onderwerpen die de burgers die naar het Europees Parlement schrijven bijzonder aan het hart gaan, en onze antwoorden daarop.

 
 
 
EU-ontwikkelingshulp
 

Bijna een miljoen mensen wereldwijd leeft in extreme armoede. Nog veel meer mensen kampen met honger en ziekte of hebben geen toegang tot gezondheidszorg of onderwijs. Burgers wenden zich vaak tot het Parlement met de vraag wat de rol van de EU is bij het ondersteunen van ontwikkeling in de wereld.

 
 
Asielprocedures in de EU
  © European Union 2012 – EP

Het Europees Parlement (EP) ontvangt talloze verzoeken om in te grijpen bij aanvraagprocedures voor asiel of hulp te bieden bij problemen in verband met de vluchtelingenstatus.

 
 
TTIP – Het EP ziet toe op de handelsonderhandelingen tussen de EU en de VS
  © Zerbor / Fotolia

De onderhandelingen over het trans-Atlantische handels- en investeringspartnerschap (TTIP) blijft veel burgers bezighouden. De leden van het EP hebben al gewaarschuwd dat zij niet tegen elke prijs met de overeenkomst akkoord zullen gaat, en werken momenteel aan aanbevelingen aan de Europese Commissie voor de onderhandelingen over de handelsovereenkomst tussen de EU en de VS.

 
 
Strategieën voor de integratie van Roma in de EU
  © Vincent / Fotolia

De EU dringt al sinds jaar en dag aan op de noodzaak om de integratie van Roma te verbeteren. De Europese instellingen dragen samen met alle afzonderlijke lidstaten de verantwoordelijkheid om verandering te brengen in de huidige situatie.

 
 
Nieuwe ggo-wetgeving
  © bildergala / Fotolia

De huidige en toekomstige EU-wetgeving over genetisch gemodificeerde organismen (ggo's) is een onderwerp waarover veel burgers zich per brief tot het Europees Parlement wenden. Vaak spreken zij hun bezorgdheid uit over ggo-gewassen en dringen zij erop aan dat de EU voor bescherming van het milieu en de consument zorgt.

 
 
 
 
Antwoorden van het EP

Alle antwoorden van het EP op onze blog bekijken.

 
 
 
Zie ook :

Informatieaanvragen van burgers (Ask EP) op de blog van EPRS:

 
 
 

Andere diensten

Onderstaande links leiden u naar andere gespecialiseerde diensten waarover u specifieke informatie kunt vinden.
 
 
 
 
Zoek een lid van het Europees Parlement
 
 
Informatie over het recht om verzoekschriften in te dienen
 
 
Het Europees Parlement in uw land
 
 
Het Europees Parlement bezoeken
 
 
Stages bij het Europees Parlement
 
 
Vacatures bij het Europees Parlement
 
 
Uw Europa
 
 
Toegang tot documenten
 
 
Raadplegen van archiefdocumenten