Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Informatieaanvragen van burgers (Ask EP)

 
 

Als u meer wilt weten over de activiteiten, bevoegdheden en organisatie van het Europees Parlement, kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met de afdeling Informatieaanvragen van burgers (Ask EP).

 
 
 
U vraagt, wij antwoorden

Hier vindt u een selectie van recente onderwerpen die de burgers die naar het Europees Parlement schrijven bijzonder aan het hart gaan, en onze antwoorden daarop.

 
 
 
Vraag het EP – U vroeg, wij antwoordden

Wat was uw EU-onderwerp van het jaar? Naar alle waarschijnlijkheid hebben we het behandeld. Bekijk het Vraag het EP-overzicht van 2014.

 
 
Zomertijd

Burgers richten zich herhaaldelijk tot het Parlement met opmerkingen over de zomertijd. Sommige burgers zijn voorstander van deze regeling, want zij kijken uit naar allerlei vrijetijdsactiviteiten aangezien het ’s avonds langer licht blijft. Anderen verzoeken het Parlement de zomertijd af te schaffen, omdat zij er de voordelen niet van inzien.

 
 
Welvaart in Europa: toegang tot en waarborgen met betrekking tot sociale bijstand en uitkeringen

De EU-regelgeving op het gebied van de toegang tot sociale bijstand en socialezekerheidsuitkeringen wordt regelmatig besproken in een aantal lidstaten en op EU-niveau.

 
 
Het Schengengebied en het visumbeleid van de EU

Een van de meest concrete resultaten voor burgers, vooral voor jonge en mobiele burgers, is zonder visum te kunnen reizen in het Schengengebied zonder grenzen. Het Schengengebied draagt bij tot het verbinden van mensen, maar er moet op kunnen worden vertrouwd dat de lidstaten hun buitengrenzen degelijk beveiligen en de vereiste maatregelen treffen.

 
 
Verzet van de EU tegen de doodstraf

Regelmatig schrijven burgers het Europees Parlement om hun bedenkingen te uiten over het feit dat in verscheidene landen overal ter wereld de doodstraf nog steeds toegepast wordt. Sommigen vragen de mening van het Parlement over de doodstraf, anderen verzoeken de EU om in individuele gevallen tussenbeide te komen.

 
 
 
 
Antwoorden van het EP

Alle antwoorden van het EP op onze blog bekijken.

 
 
 
Zie ook :

Informatieaanvragen van burgers (Ask EP) op de blog van EPRS:

 
 
 

Andere diensten

Onderstaande links leiden u naar andere gespecialiseerde diensten waarover u specifieke informatie kunt vinden.
 
 
 
 
Zoek een lid van het Europees Parlement
 
 
Informatie over het recht om verzoekschriften in te dienen
 
 
Het Europees Parlement in uw land
 
 
Het Europees Parlement bezoeken
 
 
Stages bij het Europees Parlement
 
 
Vacatures bij het Europees Parlement
 
 
Uw Europa
 
 
Toegang tot documenten
 
 
Raadplegen van archiefdocumenten