Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Het Parlement in de sociale media

 

Het Europees Parlement vertegenwoordigt de burgers. Daarom proberen wij niet alleen lezers naar onze website te trekken, maar komen wij ook naar de burgers toe. En de burgers maken gebruik van sociale media. Voor het geval u nog niet had kennisgemaakt met alle platforms waarop wij actief zijn, bieden wij u hier een handig overzicht van het Europees Parlement op het web.

 
 

Newshub

Alle socialemediafeeds van EP-leden en -fracties en de verschillende EU-instellingen samen op één gebruiksvriendelijk platform, waarbij u uw feed eenvoudig kunt instellen op taal, land, partij of zelfs populaire onderwerpen.

 
 

Facebook

Het voornaamste socialemediaplatform van het EP: chats met Parlementsleden, twee maal per dag updates over EU-kwesties, een tab waarmee u alle EP-leden die actief zijn op sociale media kunt terugvinden en een tab voor onze nationale voorlichtingsbureaus, met nieuws in uw taal.

 
 
 

Twitter

Het allerlaatste nieuws in 24 talen, met artikelen, live debatten via streaming, fotogalerijen etc. Er zijn ook speciale feeds voor journalisten.

 
 

Google plus

Dagelijkse updates over de werkzaamheden van het Parlement, hang-outs met leden, interessante discussies, grappige gifs. Ontdek deze snel groeiende gemeenschap!

 
 
 

LinkedIn

Ook soms het idee dat een tweet van 140 karakters niet voldoende is voor bepaalde onderwerpen? Neem op LinkedIn deel aan diepgaande discussies over EU-beleidsvorming.

 
 

Instagram

Neem een kijkje achter de schermen van het Parlement. Onze Instagram-account bevat honderden originele foto's, allemaal zonder auteursrecht en gratis te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden, zolang het EP als bron wordt vermeld.

 
 
 

Flickr

Onze Flickr-account biedt een verzameling van duizenden originele foto's, allemaal zonder auteursrecht en gratis te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden, zolang het EP als bron wordt vermeld. Een uitstekende bron voor foto's van het dagelijks leven in het Parlement.

 
 

Pinterest

Hier vindt u infographics oftewel informatieve illustraties van het Parlement. Gratis te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden en met vermelding van het EP als bron, uiteraard.

 
 
 

YouTube

Bekijk nieuwsreportages van EuroparlTV, of zelfs grappige, korte filmpjes van het EP-Facebookteam.

 
 

Vine

Bekijk korte 6-secondenvideo's over de verschillende beleidsgebieden van het Parlement!

 
 
 

Spotify

Ontdek onze thematische playlists, deel ze met je vrienden en laat ons weten welke songs je wilt horen!

 
 

Reddit

In onze subreddit kunt u informatie vinden en discussiëren over de werkzaamheden van het Parlement en de parlementaire commissies. Onze posts omvatten video's, infographics, studies, nieuws, foto's en meer. Participatie van gebruikers wordt sterk aangemoedigd.

 
 
 

Updates ontvangen

Het Europees Parlement biedt een gratis elektronische abonnementsdienst aan waarmee u automatisch meldingen via e-mail kunt ontvangen zodra er nieuwe informatie aan onze website wordt toegevoegd.

 
 

Snapchat

Neem een kijkje achter de schermen van het Europees Parlement, verneem het laatste nieuws en ontdek hoe het socialemediateam werkt. Vind het Parlement onder "europarl" en stuur uw eigen foto's en boodschappen naar het team.

 
 
 

EP Media Network

Deze blog biedt een selectie van multimedia-inhoud over de Europese Unie, die u gratis kunt downloaden en gebruiken.

 
 
 
 
 
 

Ontdek en maak gratis gebruik van onze multimedia-inhoud

 

Interactieve kaart van het Europees Parlement op Twitter