Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Întrebări adresate de cetățeni (Ask EP)

 
 

Dacă doriți informații mai detaliate în legătură cu activitățile, competențele și organizarea Parlamentului European, puteți contacta Unitatea pentru întrebările adresate de cetățeni (Ask EP) utilizând formularul de mai jos.

 
 
 
Dumneavoastră ne adresați întrebări, noi vă răspundem

Puteți consulta o selecție de subiecte recente de un interes deosebit pentru cetățenii care se adresează Parlamentului European în scris și răspunsurile noastre la aceste întrebări.

 
 
 
Hoe pakt de EU afvalbeheer aan?
© vchalup / Fotolia   © vchalup / Fotolia

Burgers richten zich tot het Europees Parlement met de vraag wat de EU doet om de hoeveelheid afval te beperken en recycling en hergebruik van afval te bevorderen. Milieubescherming is een van de beleidsterreinen die het meeste steun krijgen van burgers van de Europese Unie, die erkennen dat milieuproblemen de nationale en regionale grenzen overschrijden en alleen kunnen worden opgelost door gezamenlijk optreden op Europees en internationaal niveau.

 
 
De deeleconomie: wat staat er op het spel?
© Thodonal / fotolia   © Thodonal / fotolia

Burgers richten zich tot het Europees Parlement met de vraag hoe de EU de regulering van de snel evoluerende deeleconomie aanpakt. Deze snel veranderende sector raakt een aantal aspecten van de economie, waaronder huisvesting (huur op korte termijn), personenvervoer, huishoudelijke diensten, professionele en technische diensten, en collaboratieve financiering.

 
 
Welke rol speelt de EU bij de invoering van een tolheffing voor particuliere voertuigen in Duitsland?
© Angelha / Fotolia   © Angelha / Fotolia

In het licht van de geplande nieuwe tolheffing voor particuliere voertuigen in Duitsland richten burgers zich tot het Europees Parlement om uiting te geven aan hun bezorgdheid dat deze infrastructuurheffing discriminerend zou zijn voor EU-burgers die niet in Duitsland wonen.

 
 
Wat doet de EU om de strijd aan te binden tegen armoede en sociale uitsluiting?
© Anton Chalakov / Fotolia   © Anton Chalakov / Fotolia

Europese burgers richten zich regelmatig tot het Europees Parlement met vragen over armoede en sociale uitsluiting in Europa, en dringen erop aan dat meer zou worden gedaan om armen te helpen aan hun precaire situatie te ontsnappen. Wat doet de EU hieraan?

 
 
Zomertijd: de klok verzetten, maar waarom?
© Felix Pergande / Fotolia   © Felix Pergande / Fotolia

Burgers wenden zich herhaaldelijk tot het Europees Parlement met opmerkingen over het verzetten van de klok. Sommige burgers zijn voor de zomer-/wintertijdregeling, andere burgers verzoeken het Parlement de regeling af te schaffen. Op 26 maart 2017 zetten we de klok vooruit, maar waarom?

 
 
 
Răspunsurile PE

Vizualizați toate răspunsurile PE pe blogul nostru.

 
 
 
Consultaţi :

Unitatea pentru întrebările adresate de cetățeni (Ask EP) face parte din Serviciu European de Cercetare Parlamentară (EPRS) și puteți menține legătură cu noi pe platformele noastre sociale:

 
 
 

Alte servicii

Linkurile de mai jos vă vor ghida către alte servicii specializate unde puteți găsi informații specifice.
 
 
 
 
Căutare deputați în Parlamentul European
 
 
Informații despre dreptul de a adresa o petiție
 
 
Parlamentul European în țara dumneavoastră
 
 
Vizite la Parlamentul European
 
 
Stagii la Parlamentul European
 
 
Oportunități de angajare la Parlamentul European
 
 
Europa ta
 
 
Acces la documente
 
 
Consultare arhiva documentelor