Neposredni dostop do osnovnega menija (pritisnite Enter)
Dostop do vsebine strani (pritisnite "Vstopi")
Neposredni dostop do seznama drugih spletnih mest (pritisnite Enter)


Vam na voljo

 
 
Ostanite obveščeni
Se vam zdi, da je Evropski parlament zelo daleč od kraja, kjer živite vi? Bodite obveščeni o dogodkih v Parlamentu, prek naših informativnih spletnih strani in dokumentacijskih storitev. Stopite lahko tudi v stik z našo informacijsko pisarno v vaši državi, kjer so vam na voljo informacije v vašem jeziku.
 
 
 
Zahtevajte besedo
Ali vas kaj žuli? Z besedo na dan! Vložite peticijo pri Parlamentu, če se vam zdi, da se pri vas kršijo zakoni EU, če pa potrebujete posrednika, se obrnite na evropskega varuha človekovih pravic. Z evropsko državljansko pobudo lahko skupaj z drugimi tudi neposredno zahtevate oblikovanje nove zakonodaje
 
 
 
Delajte z nami
Vas zanima Parlament od blizu, bi si recimo želeli delati zanj? Oglejte si, kako je mogoče postati naš novi sodelavec, pridite k nam na prakso ali na študijski obisk.
 
 
 
Preglednost
Evropski parlament je čedalje bolj pomembna in vplivna institucija, zato je še bolj kot kdajkoli prej pomembno, da zares zastopa interese Evropejcev na odprt in pregleden način. Tukaj boste izvedeli več o našem načinu dela.
 
 
 

Obiščite Parlament

Pridite in si oglejte, kako predlogi postanejo zakoni in kje vaš poslanec Evropskega parlamenta deluje za prihodnost Evrope. Nudimo vam številne dejavnosti v Bruslju in Strasbourgu, tako da se bo vedno našlo nekaj za vas, pa če pridete sami, z družino ali v skupini.

 
 
 
Dostop do dokumentov

Vsi državljani EU imajo pravico do dostopa do dokumentov Evropskega parlamenta, Sveta in Komisije. Evropski parlament omogoča neposredni dostop do večine svojih dokumentov v elektronski obliki.

 
 
 
Pogodbe in subvencije

V skladu s finančno uredbo, ki se uporablja za splošni proračun Evropske unije, je Evropski parlament obvezan razpisati javna naročila za nabavo blaga in storitev.

 
 
 
Parlament v 360 stopinjah
Parlament v 360 stopinjah