Neposredni dostop do osnovnega menija (pritisnite Enter)
Dostop do vsebine strani (pritisnite "Vstopi")
Neposredni dostop do seznama drugih spletnih mest (pritisnite Enter)

Ostanite obveščeni

 

Ste zelo daleč do Evropskega parlamenta? Vas zanima njegovo delo? Tukaj lahko izveste več o tem, kar se dogaja v tem neposredno izvoljenem organu EU.

 
 

Evropski parlament je v vaši državi

V vseh državah članicah ima Parlament informacijske pisarne, ki odgovarjajo na vaša vprašanja o politikah EU. V sodelovanju z različnimi organizacijami si prizadevajo ozaveščati javnost o Parlamentu in njegovem delu. Preberite več o njihovih dejavnostih in stopite v stik z njimi.

 
 

Socialna omrežja

Z nami lahko govorite kar iz svojega naslonjača. Prisotni smo na vseh socialnih omrežjih in vas tam z veseljem pričakujemo. Pridružite se nam!

 
 

Iščete dokumente ali podatke?

V našem registru imate neposreden dostop do večine dokumentov Parlamenta, nekateri pa so na voljo na zahtevo brez obrazložitve. Izveste lahko vse, kar vas zanima.

Raziskave in analize

The Služba Evropskega parlamenta za raziskave (EPRS) je hišni možganski trust Parlamenta. Za poslance pripravlja neodvisne in objektivne analize o aktualnih vprašanjih. Te so na voljo tudi javnosti.

Kratki vodnik po Evropski uniji

Če želite splošen pregled politik EU in vloge Parlamenta v teh politikah začnite tukaj. Kratki vodnik je jedrnat, vendar prikazuje celotno sliko. Redno ga posodabljamo.

 
 

Vas zanima še kaj?

 
 

Pošljite nam svoje vprašanje in naš oddelek za poizvedbe državljanov se bo potrudil, da vam pojasni dejavnosti, pristojnosti in organizacijo Evropskega parlamenta.