Direktlänk till huvudmenyn (tryck på returtangenten)
Gå till innehållet på sidan (tryck på "Välkommen")
Direktlänk till lista över andra webbplatser (tryck på returtangenten)

Enheten för medborgarnas förfrågningar (Ask EP)

 
 

Vill du veta mer om vad Europaparlamentet gör, vilka befogenheter det har och hur det är organiserat kan du kontakta enheten för medborgarnas förfrågningar (Ask EP) med hjälp av formuläret här nedanför.

 
 
 
Du frågar, vi svarar

Se ett urval av de mest brännande frågorna som folk har skrivit om till Europaparlamentet den senaste tiden, och se vad vi har svarat.

 
 
 
Ask EP – Du frågade, vi svarade

Vilken var den stora EU-frågan för dig förra året? Vilken den än var så tog vi garanterat upp den. Kolla in Ask EP:s tillbakablick på 2014.

 
 
Sommartid

Människor hör med jämna mellanrum av sig till parlamentet med synpunkter på sommartiden. Vissa gillar systemet och ser fram emot alla kvällsaktiviteter de kan ägna sig åt under de naturligt ljusa sommarkvällarna. Andra vill att parlamentet ska avskaffa sommartiden eftersom de inte ser några fördelar alls med den.

 
 
Välfärd i Europa: Socialt bistånd och sociala förmåner – tillgång och skyddsmekanismer

EU:s regler om tillgång till socialt bistånd och sociala förmåner är regelbundet uppe till diskussion i vissa medlemsstater och på EU-nivå.

 
 
Schengenområdet och EU:s visumpolitik

Att resa i Europas gränslösa Schengenområde utan visum är ett av de mest konkreta resultaten för medborgarna, särskilt för unga och mobila personer. Detta är viktigt för att knyta samman människor, men det kräver också att man kan lita på att medlemsstaterna ordentligt säkrar sina yttre gränser och genomför de åtgärder som krävs.

 
 
EU:s motstånd mot dödsstraff

Människor skriver till Europaparlamentet för att uttrycka sin oro över att dödsstraffet fortfarande tillämpas i olika länder i världen. Vissa frågar om parlamentets inställning till dödsstraffet, andra uppmanar EU att ingripa i enskilda fall.

 
 
 
 
Europaparlamentet svarar

Se alla Europaparlamentets svar på vår blogg.

 
 
 
För ytterligare information

Enheten för medborgarnas förfrågningar (Ask EP) är en del av Europaparlamentets utredningstjänst. Du kan hålla kontakten med oss på sociala medier:

 
 
 

Andra tjänster

Länkarna här nedanför tar dig till andra specialiserade tjänster där du hittar specifik information.
 
 
 
 
Hitta en ledamot av Europaparlamentet
 
 
Information om din rätt att lämna in framställningar
 
 
Europaparlamentet i ditt land
 
 
Besök Europaparlamentet
 
 
Praktikplatser på Europaparlamentet
 
 
Jobbmöjligheter på Europaparlamentet
 
 
Ditt Europa
 
 
Tillgång till handlingar
 
 
Arkiverade handlingar