Europa op de Belgische nationale feestdag!

  Europa op de Belgische nationale feestdag!

 

Voor de 14e keer op rij zal de Europese Unie aanwezig zijn met een stand "BEL-Europa" op de Belgische nationale feestdag. We heten je welkom op het Koningsplein in Brussel op 21 juli 2018 van 10u tot 19u! Het Europees Parlement, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België en de Kanselarij van de Eerste Minister van België, zijn de drie trouwe partners en drijvende krachten achter dit evenement. Ze laten je op een leuke manier kennis  maken met Europa in België.


Lees verder
 

  European Parliamant Ambassador School: tweede erg geslaagde ceremonie!

 

Op vrijdag 22 juni vond de ceremonie plaats waarbij de Belgische EPAS scholen hun plaquette 'European Parliament Ambassador School' kregen en de junior ambassadors hun diploma .Ook dit jaar waren enthousiaste Europarlementsleden bereid om de plaquettes en diploma's uit te reiken aan de scholen. Claude ROLIN (cdH/EVP), Marc TARABELLA (PS/C&D), Gérard DEPREZ (MR, ALDE) en Lieve WIERINCK (Open VLD/ALDE) namen de tijd om voor elk van de scholen een sterk punt naar voor te brengen.


Lees verder
 

  Bouw je eigen Europa!

 

De voorbije tien jaar hebben de Europese Unie radicaal veranderd. Vandaar dat de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement, in België op 26 mei 2019, de belangrijkste worden sedert de eerste rechtstreekse verkiezing van dat Parlement veertig jaar geleden. Wij, als Liaisonbureau van het Parlement in België, willen in het komende jaar iedereen de kans geven om over dat zo cruciale Europa haar of zijn mening te geven.


Lees verder
 

  Belgische film "Girl" bij officiële selectie Lux-filmprijs 2018

 

De Belgische film "Girl" van Lukas Dhont is bij de 10 films die werden geselecteerd voor de Lux-filmprijs 2018. De 10 finalisten voor de editie 2018 werden op 1 juli bekend gemaakt tijdens het Internationale Filmfestival Karlovy Vary in de Tsjechische Republiek. Via de Lux-filmprijs steunt het Europees Parlement film als een manier om het debat over waarden en sociale kwesties aan te moedigen. Eind juli zullen drie van de tien films worden geselecteerd voor de short-list.


Lees verder
 

  Wij wensen iedereen een prettige vakantie toe !