Glyfosaat: moet onze meest geliefde onkruidbestrijder verboden worden?

  Debat 4/12 Glyfosaat: moet onze meest geliefde onkruidbestrijder verboden worden?

 

Moet glyfosaat, het basisproduct waarop Roundup is gebaseerd, de meest verkochte onkruidbestrijder in de wereld, verboden worden? Kom  naar ons debat over glyfosaat met de Belgische Europarlementsleden Mark Demesmaeker (N-VA/ECR) en Bart Staes (Groen,De Groenen/EVA), en met woordvoerders van de Boerenbond en de chemische industrie. Discussieer mee, ook op de sociale media met de hashtag #glyf17. Stem mee over een resolutie over het verbod. Het debat vindt plaats in het Felixpakhuis in Antwerpen op 4 december om 20 uur.


Lees verder en schrijf je in !
 

  Plenaire vergaderingen in het Europees Parlement

 

Deze week komen de Europese Parlementsleden in Brussel samen voor een korte plenaire vergadering. Op de agenda staan onder andere de EU-begroting voor 2018, het EU Fonds voor Stabiliteit en Vrede en btw-fraude. De volgende plenaire vergadering gaat door in Straatsburg van 11 tot 14 december. Het Parlement zal er debatteren over het EU-emissiehandelssysteem, belastingontduiking, geld witwassen en de Brexit. Het hoogtepunt van de plenaire is de uitreiking van de Sacharovprijs aan de democratische oppositie in Venezuela.


Lees verder
 

  Lancering van de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren 2018

 

Het startschot voor de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren werd gegeven op 23 november. Het is het elfde jaar op rij dat deze prijs wordt uitgereikt aan jongeren die projecten ontwikkelden om meer begrip te creëren tussen mensen uit verschillende Europese lidstaten. De deadline voor de inzendingen is 29 januari 2018.


Lees verder
 

  De LUX filmdagen : ook in Vlaanderen !

 

Ieder jaar organiseert het Europees Parlement de LUX-filmdagen.  Filmliefhebbers in alle 28 EU-lidstaten krijgen de kans na verschillende selectierondes drie opmerkelijke films te zien en met elkaar te delen in de 24 officiële EU-talen.Pop up Europa organiseert de filmvertoning van de LUXprijs winnaar Sami Blood in het Cultureel Centrum Vredesberg in Lier op dinsdag 30 januari.


Lees verder
 

  Maak je klaar voor EYE 2018!

 

Het Europees Parlement zal op 1 en 2 juni 2018 voor de derde keer zijn deuren openen voor het Europees Jongerenevenement, EYE 2018. Meer dan 8000 Europese jongeren tussen 16 en 30 jaar zullen elkaar in Straatsburg ontmoeten.Jongeren die naar EYE 2018 willen gaan kunnen zich inschrijven tussen oktober en december 2017.


Lees verder