Ontdek op zaterdag 5 mei Europa tijdens de Opendeurdag van de Europese instellingen

  Ontdek op zaterdag 5 mei Europa tijdens de Opendeurdag van de Europese instellingen

 

Op 5 mei openen de Europese instellingen hun deuren voor het grote publiek ; dé kans om het kloppend hart van de Europese Unie te verkennen en kennis te maken met de uitdagingen en successen van de EU. Dit jaar is het Europese jaar van het cultureel erfgoed het centrale thema.  Tijdens de Open dag kunnen bezoekers deelnemen aan themadebatten, rondleidingen volgen in de gebouwen of zelf op verkenning gaan in de instellingen. Er zijn informatiestanden, concerten, tentoonstellingen, en interactieve animatie voor alle leeftijden.


Lees verder
 

  “Road of Change” wint de Belgische voorronde van de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren 2018

 

Een verkennende reis dwars door Europa, over routes die zijn afgelegd door migranten en vluchtelingen. Dit ambitieuze project, uitgevoerd door zeven Vlaamse scholen, is geselecteerd door de Belgische jury van de Karel de Grote-prijs voor jongeren 2018. Tussen alle Belgische kandidaten is het “Road of Change” gelukt om op te vallen en gaat het nu de concurrentie aan met de overige 26 nationale winnaars. Het project is een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Bond Zonder Naam.


Lees verder
 

  Charles Michel in debat met Europarlement over de toekomst van Europa

 

De Belgische premier Charles Michel is de vijfde EU-leider die met Europarlementsleden en Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in debat gaat over de toekomst van Europa op donderdagochtend 3 mei.


Lees verder
 

  West-Vlaanderen pakt Brexit-schok al aan

 

De Belgische kustprovincie West-Vlaanderen, die op 29 maart 2019 opnieuw buitengrens wordt van de Europese Unie, voelt nu al de gevolgen van de Brexit. Die gevolgen zullen vooral op economisch vlak groot zijn. Maar op een tweedaags Regional Discussion Forum van het Bureau België van het Europees Parlement en Europa-Direct West-Vlaanderen bleek dat de verantwoordelijken in de provincie al volop bezig zijn de omschakeling voor te bereiden.


Lees verder