Voorbereidingen van de Europese verkiezingen op 26 mei 2019

  Europese verkiezingen in mei 2019

 

In het Europees Parlement zijn we al bezig met de voorbereidingen van de Europese verkiezingen op 26 mei 2019. Het aftellen is begonnen...
Op de ronde verbindingsgang (‘Skywalk’ of ‘Passerelle’ genaamd) tussen de diverse gebouwen van het Parlement in Brussel - boven het Simone Veilplein naast het Luxemburgplein - zijn veertien goede redenen aangebracht om de keuzes en problemen vanuit Europees perspectief te bekijken. Veertien redenen: over milieu, familiewelzijn, terrorisme energie, grenzen, klimaat, mensenrechten, werk, identiteit, democratie, economische groei, migratie, privacy en finaal, onze eigen verantwoordelijkheid.

In aanloop naar de verkiezingen organiseren wij een reeks debatten over Europa, om in discussie te gaan met Europarlementsleden, studenten, jongeren en al wie een eigen mening kwijt wil over de Europese Unie.


Lees verder
 

  Kom stage lopen bij het Europees Parlement!

 

Wil je ook eens werken achter de schermen van het Europees Parlement, je carrière een Europese boost geven en meehelpen met de campagne voor de Europese verkiezingen in 2019 ? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden een stage die de Europese politiek van dichtbij opvolgt, met gevarieerde taken, in een internationale omgeving, waarbij je veel creativiteit en initiatief kan tonen!


Lees verder
 

  Ontdek de drie finalisten van de LUX-filmprijs tijdens de LUX Filmdagen

 

Drie films met drie sterke vrouwen die voor moeilijke dilemma's staan: de LUX-filmdagen komen eraan! De drie films die strijden om de LUX-filmprijs 2018 zijn: Styx, The other Side of Everything en Woman at War: allemaal Europese films die door aangrijpende verhalen van drie vrouwen vragen over geluk, waarden, verantwoordelijkheid en de politieke kwesties van migratie, nationalisme en milieubewustzijn onderzoeken. Ontdek ze tijdens de LUX Filmdagen en stem op je favoriet.


Lees verder
 

  Conferentie: de invloed van onderzoek en innovatie op je dagelijks leven

 

Op dinsdag 27 november vindt in het Europees Parlement een conferentie plaats over de invloed van onderzoek en innovatie in het dagelijks leven. De conferentie is voor iedereen toegankelijk.  


Lees verder
 

  Karel de Grote-prijs voor jongeren: financiering voor jouw project

 

Ben je tussen 16 en 30 jaar en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote prijs en win een reis naar Aken en meer. De Karel de Grote-prijs voor jongeren wordt ieder jaar uitgereikt.De winnende projecten laten praktische voorbeelden zien van Europeanen die samenleven als één gemeenschap.


Lees verder