Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

 .
 .
 .
De plenaire zitting, een Brexit-debat, de Sacharovprijs... Genoeg redenen voor onze stagiaires om naar Straatsburg te trekken. In december namen Aurélie, Mathieu en Béatrice daarom even afscheid van Brussel om de hoofdzetel van het Parlement in de streek van de Elzas te bezoeken. Ze woonden er ‘een plenaire’ bij, een unieke kans om de werking van het Europees Parlement beter te begrijpen en debatten en stemmingen in het hart van de Europese democratie te ervaren. Op het programma, interessante onderwerpen zoals Brexit, glyfosaat, de uitbreiding van de Schengen zone en natuurlijk de uitreiking van de Sacharovprijs.
In het Parlamentarium vindt vanaf eind januari 2018 een tentoonstelling plaats over het thema ‘propaganda’. “State of Deception/Staat van Misleiding: de kracht van nazi-propaganda” is een reizende tentoonstelling ontwikkeld door het United States Holocaust Memorial Museum. In het voorjaar van 2018 is de tentoonstelling te gast in het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement in Brussel. De schoolbezoeken werden ontwikkeld door Kazerne Dossin: Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten (Mechelen).
Glyfosaat was een van de onderwerpen die de Europese agenda het voorbije jaar heeft gedomineerd. De Raad adviseerde vorige week de licentie voor glyfosaat met vijf jaar te verlengen. Maandagavond kwamen voor- en tegenstanders in het Felix Pakhuis in Antwerpen debatteren, over de kwestie, op uitnodiging van het Bureau van het Europees Parlement in België. Europarlementsleden Mark Demesmaeker (N-VA/ECR) en Bart Staes (Groen, De Groenen/EVA), Boerenbond-woordvoerder Luc Vanoirbeek, en Peter Jaeken van Phytofar waren op de afspraak.
 
Wekelijkse agenda van het Europees Parlement
 
 
 .
 .
 

De LUX filmdagen : ook in Vlaanderen en Brussel !

 
 

Word European Parliament Ambassador School

Students European Parliament Ambassador School
Students European Parliament Ambassador School
 
 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.

 
 .
 .