Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Europa in de klas

Europa wordt steeds belangrijker. Zo'n 80 % van onze wetgeving is Europees van oorsprong. Dat de Europese Unie ook op school aan bod komt, ligt voor de hand.  Je vindt hier een aanbod aan educatief materiaal waarmee je als leerkracht of als docent zelf aan de slag kan.

 .
 
 .
'28 in 1' is educatief materiaal dat bestemd is voor de 3de graad van het secundair onderwijs. Het is modulair opgebouwd, met kant-en-klare presentaties en actieve werkvormen die de leerlingen rechtstreeks betrekken bij de Europese democratie. Het materiaal is ook beschikbaar in het Frans en (enkele delen) in het Engels. Update september 2017: In module 2 werd een thema over Europese democratie toegevoegd, en het thema over Handelsakkoord EU-USA werd aangepast.
.
Lesgeven over Europa ? Hier vind je didactische pakketten en publicaties die je als lesmateriaal kan gebruiken.
21 Belgen in het Europees Parlement
Het Europees Parlement vertegenwoordigt 507 miljoen Europeanen, waaronder jij. Hoe verdedigen de Belgische parlementsleden jouw mening? Ontdek het in onze video 'Het Europees Parlement, jouw stem in Europa.'
 (28/01/2010)
EuroparlTV is de web-televisie van het Europees Parlement. Je kan hiermee de Europese actualiteit in je klas volgen via korte clips over allerhande actuele onderwerpen.
Up-to-date informatie over het Europees Parlement en over de Europese Unie wordt op een visueel aantrekkelijke manier voorgesteld in deze infografieken. Ze zijn beschikbaar in 24 talen en zijn uitermate geschikt om in je lessen te gebruiken.
Naast het aanbod dat je op onze website vindt, zijn er nog meerdere instanties die kwalitatief educatief materiaal over Europa hebben. Wij geven hier alvast enkele nuttige links.
.
Op 25 mei zijn er in België niet alleen regionale en federale verkiezingen, maar ook Europese. Wil je aan je leerlingen uitleggen hoe het precies zit met de Europese verkiezingen? Deze lesmodule legt kort uit wat Europarlementariërs doen, hoeveel er zijn, hoe ze samenwerken en hoe het Europees Parlement samen met de andere EU-instellingen wetgeving maakt…