Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Didactische pakketten

Ben je op zoek naar direct bruikbaar didactisch materiaal om je leerlingen op een informatieve, afwisselende en toegankelijke manier vertrouwd te maken met de werking van Europa?  Twee didactische pakketten zijn gratis online beschikbaar.

Het Informatiebureau van het Europees Parlement te Brussel ging hiervoor in zee met Centrum Ryckevelde, dat op dit gebied reeds ruimschoots zijn sporen heeft verdiend, en een werkgroep van enthousiaste leerkrachten.

Eureka Europa!

Eureka Europa! is een pakket voor het basisonderwijs. Een beetje geschiedenis, Op verkenning door de landen van de EU, Wie heeft het in Europa voor het zeggen?, De EU in je dagelijks leven, Wat doet de EU? zijn de vijf thema's die aan bod komen.

Een leuk stripverhaal (ook als gedrukt publicatie verkrijgbaar) trekt de aandacht van de kinderen en geeft al meteen wat informatie over elk hoofdstuk.

 

Daarna volgen de opdrachten die modulair uitgewerkt zijn en dus los van elkaar behandeld kunnen worden. De leerkracht kan terugvallen op een uitgebreide leerkrachtenhandleiding.

Laatste update: januari 2012!

 .
 .
 .

Het NiEUwste Blad

Het NiEUwste Blad richt zich op de derde graad van het secundair onderwijs. In tien thema's, die los van elkaar kunnen worden behandeld, wordt de Europese Unie in de kijker gezet. Zo kan je kiezen uit historiek, EU-instellingen, cultuur, studeren en reizen in de EU, handel, interne veiligheid, milieu, Europa in ons dagelijks leven en Europa in de wereld. Elk thema bevat een inleiding met basisinformatie, een krantje met artikels, cartoons, cijfergegevens en een aantal opdrachten. Uiteraard is ook hier een uitgebreide leerkrachtenhandleiding beschikbaar.

Opgelet: editie 2009!