Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

EU voor leerkrachten

 .
Er zijn een aantal mogelijkheden om met je klas naar het Europees Parlement te komen. Zo kan je een geleid bezoek reserveren; je kan ook het Parlamentarium bezoeken waar je op een interactieve manier leert over de Europese integratie en over de werking van het Europees Parlement. Je kan ook opteren om je leerlingen het Europees Parlement te laten ervaren door middel van een simulatie: ontdek Euroscola, Europolis en European Youth Parliament en het Rollenspel in het Parlamentarium.
EPAS BE teachers
'European Parliament Ambassador school' (EPAS) is een samenwerkingsprogramma tussen het Europees Parlement en scholen uit het secundair onderwijs. Het doel is om de Europese dimensie van scholen verder uit te bouwen zodat de leerlingen actieve burgers met EU-kennis kunnen worden.
Europa wordt steeds belangrijker. Zo'n 80 % van onze wetgeving is Europees van oorsprong. Dat de Europese Unie ook op school aan bod komt, ligt voor de hand. Je vindt hier een aanbod aan educatief materiaal waarmee je als leerkracht of als docent zelf aan de slag kan.
Newsletter.
Newsletter-EDU is een gratis publicatie van het Bureau van het Europees Parlement in België voor leerkrachten en al wie bezig is met jongeren. Newsletter-EDU wordt je via mail toegestuurd.
Leraars in het Europees Parlement
Regelmatig organiseert het Bureau van het Europees Parlement in België een vorming voor leraren. Deze training biedt je de mogelijkheid de werking van het Europees Parlement en de andere Europese Instellingen beter te leren kennen. Het is ook de ideale manier om je ervaringen en noden rond het lesgeven over Europa met collega's te delen.