Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Europe @ school - Actieve lessen over de Europese Unie

Het lesmateriaal "Europe@school" - Actieve lessen over de Europese Unie is ontwikkeld om scholen die deelnemen aan het “European Parliament Ambassador School”-programma lesmateriaal te geven over de Europese parlementaire democratie en de Europese waarden. Het is op maat gemaakt voor leerlingen van 14-18 jaar in het secundair onderwijs.

Gebaseerd op het oorspronkelijke lesmateriaal “28 in 1”

"Europe@school" is gebaseerd op het oorspronkelijke lesmateriaal “28 in 1”, dat in 2015 eveneens door Ryckevelde vzw werd ontwikkeld voor het Bureau van het Europees Parlement in België.
Het uitgebreide en aangepaste programma "Europe@school" is op maat gemaakt, kant-en-klaar, modulair lesmateriaal met actieve werkvormen. Voor de ontwikkeling ervan werd rekening gehouden met de enthousiaste reacties van leraren die "28 in 1" gebruikt hebben.

Groeien in actief Europees burgerschap - modulaire aanpak

Het lesmateriaal "Europe@school" biedt vier modules; elk daarvan komt overeen met een van de vier typen activiteiten die leerlingen aanzetten om te groeien in actief Europees burgerschap (theoretisch model ontwikkeld door Ryckevelde vzw). Dit zijn activiteiten die ook deel uitmaken van het "European Parliament Ambassador School"-programma.

De vier modules bouwen voort op elkaars inhoud, maar kunnen ook afzonderlijk worden gebruikt worden. De leraar kan, rekening houdend met inhoud, moeilijkheidsgraad en methode, kiezen uit 25 uur aan lesmateriaal en activiteiten.

Inhoud van het leerpakket "Europe@school"

Dit materiaal is gratis beschikbaar!

Om het pakket te kunnen downloaden, vragen wij u het onderstaand formulier in te vullen. U krijgt dan onmiddellijk de link te zien (onderaan de pagina, scroll naar beneden) waar u de lerarenhandleiding en het leerlingenwerkboek kunt downloaden. Tip: vergeet niet de link te behouden (kopiëren) om die in de toekomst te kunnen gebruiken.

Uw gegevens zullen gebruikt worden om u eventuele updates te bezorgen en om feedback te kunnen vragen.

Formulier "Europe@school"

Verplichte velden