Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Huis van de Europese geschiedenis

House of European History
House of European History

Dit volledig nieuwe museum neemt bezoekers mee op een unieke reis door de Europese geschiedenis en daagt hen uit na te denken over de toekomst van Europa.

Het Huis van de Europese geschiedenis bevindt zich in het prachtig gerenoveerde Eastmangebouw in het schaduwrijke  Leopoldpark. De collectie van het museum is te bewonderen in alle 24 officiële talen van de Europese Unie en de toegang is gratis. Voor scholen, gezinnen en groepen biedt het museum programma's op maat waardoor iedereen een boeiende belevenis te wachten staat.

Bezoeken, workshops en educatief materiaal dat je kan downloaden

Educatieve workshops
Educatieve workshops

In het Huis van de Europese geschiedenis zijn scholen welkom. Hier wordt geïnformeerd, uitgedaagd en stof tot nadenken geboden. Maar bovenal krijg je de gelegenheid vragen te stellen. De tentoonstellingen, hulpmiddelen, interactieve ruimten, programma's en evenementen zijn zo ontworpen dat je je op elk gewenst niveau kunt verdiepen in bepaalde aspecten van de Europese geschiedenis. Zowel de toegang als de workshops en geleide bezoeken zijn gratis.  Ontdek op de website het volledige aanbod aan bezoeken en workshops.

 .

Een breed onderwijaanbod werd ontwikkeld voor verschillende leeftijden, zowel voor basis als voor secundair onderwijs. Op de website vind je een breed aanbod van educatief materiaal dat je kan downloaden en in de klas gebruiken.

Ontdek het aanbod aan bezoeken, workshops en educatief materiaal

Heb je vragen ? Aarzel niet om de educatieve dienst van het Huis van de Europese geschiedenis te contacteren :  historia-learning@ep.europa.eu