Ga naar de inhoud
 
 
 

In het Europees Parlement

Er zijn een aantal mogelijkheden om met je klas naar het Europees Parlement te komen. Zo kan je een geleid bezoek reserveren; je kan ook het Parlamentarium bezoeken waar je op een interactieve manier leert over de Europese integratie en over de werking van het Europees Parlement. Je kan ook opteren om je leerlingen het Europees Parlement te laten ervaren door middel van een simulatie: ontdek Euroscola, Europolis en European Youth Parliament en het Rollenspel in het Parlamentarium.

 .
Euroscola Straatsburg
Nieuwe selectie voor de data tussen oktober 2019 en december 2019! Je kan deelnemen tot 03/05/2019.   Euroscola is een project georganiseerd door het Europees Parlement waarbij scholen elkaar ontmoeten in Straatsburg voor een eendaagse en meertalige simulatie van een plenaire zitting van het Europees Parlement. Voor zover mogelijk zijn alle EU-landen vertegenwoordigd, maar wel door maximaal één school per land.
Stiudenten Europolis
EYP/Europolis is een project voor politieke vorming voor leerlingen van de laatste jaren van het secundair onderwijs, georganiseerd door de vzw EYP-Europolis in samenwerking met het Bureau van het Europees Parlement in België. Ter afsluiting komen de leerlingen bijeen voor een tweedaagse zitting in het Europees Parlement in Brussel.
EYE 2018
Het Europees Parlement zal op 1 en 2 juni 2018 voor de derde keer zijn deuren openen voor het Europees Jongerenevenement, EYE 2018. Meer dan 8000 Europese jongeren tussen 16 en 30 jaar zullen elkaar in Straatsburg ontmoeten.
House of European History
Dit volledig nieuwe museum neemt bezoekers mee op een unieke reis door de Europese geschiedenis en daagt hen uit na te denken over de toekomst van Europa.
In het Parlamentarium kan een rollenspel worden gespeeld. Leerlingen vanaf 14 jaar kunnen deelnemen aan deze simulatie van het Europees Parlement en zo kennis maken met de belangrijkste aspecten van het politieke werk.
Het Parlamentarium is het bezoekerscentrum van het Europees Parlement in Brussel. Je kan er het Europees Parlement op een verfrissende manier leren kennen. Bezoekers krijgen een dynamische, interactieve multimediarondleiding over de geschiedenis van de Europese integratie en de impact daarvan op ons dagelijks leven. Het centrum ontvangt bezoekers in de 24 officiële talen van de Europese Unie en het bezoek is gratis.
Het Europees Parlement biedt ook geleide bezoeken voor groepen. Deze bezoeken zijn gericht op groepen van 20 tot 45 personen, vanaf de leeftijd van 14 jaar. Je dient het bezoek tijdig vooraf te reserveren.