Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Maak je klaar voor EYE 2018!

 
 .
EYE 2018
EYE 2018
 
 .

Het Europees Parlement zal op 1 en 2 juni 2018 voor de derde keer zijn deuren openen voor het Europees Jongerenevenement, EYE 2018. Meer dan 8000 Europese jongeren tussen 16 en 30 jaar zullen elkaar in Straatsburg ontmoeten.

 .
 
 .

EYE 2018 met een boordevol programma

Het Europees Parlement in Straatsburg nodigt in 2018 duizenden jongeren uit om daar hun stem te laten horen, om ideeën uit te wisselen en innovatieve oplossingen te bedenken voor essentiële toekomstvragen. Daar kunnen ze ook kennismaken en discussiëren met Europese besluitvormers en experten.  

Het programma voor EYE 2018 bevat een grote variëteit aan activiteiten in het Engels, Frans en Duits  onder het motto: “The plan is to fan this spark into a flame” (Hamilton, My Shot). Er zijn vijf thema’s voor 2018:

  • Jong en oud :  bijblijven met de digitale revolutie
  • Rijk en arm : voor een eerlijke verdeling
  • Samen en afzonderlijk : laten we vechten voor een sterker Europa
  • Veiligheid en gevaar : overleven in turbulente tijden
  • Lokaal niveau en mondiaal niveau : onze planeet beschermen

 

 
 .

Deelnemen in Straatsburg of online

Jongeren die naar EYE 2018 willen gaan kunnen zich inschrijven tussen oktober en december 2017 op de website van EYE 2018. Voor wie niet naar Straatsburg gaat, is online deelnemen mogelijk. Iedereen kan nu al ideeën voorstellen op www.europeanyouthideas.eu door vragen te beantwoorden die gelinkt zijn aan de bovenvermelde thema’s. Vóór en tijdens het evenement zal er ook de mogelijkheid zijn om over de vijf thema’s te debatteren en deel te nemen aan wedstrijden op sociale media. De meest populaire ideeën zullen worden geselecteerd als startpunt voor discussie in een reeks activiteiten tijdens het EYE. Andere zullen worden opgenomen in het EYE Report, dat zal worden gepubliceerd in juli 2018 en verstuurd naar alle Europarlementsleden in de herfst van 2018.

Creatieve geesten worden uitgenodigd om workshops of artistieke optredens voor te stellen door te reageren op de oproep voor programmamedewerkers tot en met 15 november 2017. Als het voorstel wordt aanvaard, zal het Europees Parlement zorgen dat de gekozen projecten de nodige zichtbaarheid en logistieke voorzieningen krijgen. Bovendien zullen de beste voorstellen een kleine financiële bijdrage ontvangen om de reiskosten te dekken. Inschrijven kan via deze link.

Deze oproep is enkel gericht tot groepen die zich inschrijven (van 10/10/2017 tot 15/11/2017) voor EYE2018.

 
 .

Meer informatie

Website van EYE 2018
EYE 2016
EYE 2014