Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Parlamentarium

Het Parlamentarium is het bezoekerscentrum van het Europees Parlement in Brussel. Je kan er het Europees Parlement op een verfrissende manier leren kennen. Bezoekers krijgen een dynamische, interactieve multimediarondleiding over de geschiedenis van de Europese integratie en de impact daarvan op ons dagelijks leven. Het centrum ontvangt bezoekers in de 24 officiële talen van de Europese Unie en het bezoek is gratis.

 

In het Parlamentarium krijg je aan de hand van interactieve multimedia uitleg over de geschiedenis van de Europese integratie, de invloed van de EU op ons dagelijks leven en natuurlijk over de werking van het Europees Parlement. 

 

Je ontdekt hier hoe besluiten op Europees niveau worden genomen en hoe die ons dagelijks leven beïnvloeden. De verbluffende 360° film in het Parlamentarium is zeker een aanrader: hier ontdek je in 12 minuten hoe het Europees Parlement werkt. Je zit dan als het ware middenin de plenaire vergaderzaal.

 

Het Parlamentarium ontvangt bezoekers in de 24 officiële talen van de EU. Het Parlamentarium is zeven dagen per week geopend en een bezoek is gratis. Vooraf reserveren is niet nodig, maar wij raden je wel aan om via parlamentarium@ep.europa.eu de multimediagidsen voor je klas te reserveren, zodat deze klaar liggen aan de ingang.

Het Parlamentarium bezoeken