Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Rollenspel voor scholen in het Parlamentarium

In het Parlamentarium kan een rollenspel worden gespeeld. Leerlingen vanaf 14 jaar kunnen deelnemen aan deze simulatie van het Europees Parlement en zo kennis maken met de belangrijkste aspecten van het politieke werk.

 .

Met je klas kan je deelnemen aan een rollenspel waarin je op een ludieke manier leert hoe het Europees Parlement werkt en hoe wetgeving tot stand komt. Het is de bedoeling dat je leerlingen met medeleerlingen gaan onderhandelen over een wetsvoorstel, bijvoorbeeld over water, solidariteit, microchips,... om de toekomst die zij voor Europa voor ogen hebben, te realiseren. Via deze stoomcursus maken ze kennis met de belangrijkste aspecten van het politieke werk, zoals informatie verzamelen, spreken in het openbaar, onderhandelen en samenwerken in groepsverband, compromissen sluiten en beleidsbeslissingen nemen.

Deelnemen kan enkel na voorafgaande reservatie. Het rollenspel neemt ongeveer 2½ uur in beslag en is gratis. Een groep bestaat uit minimaal 16 en maximaal 32 scholieren.

Meer weten over het rollenspel voor scholen