Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
28/06/2018

European Parliamant Ambassador School: tweede erg geslaagde ceremonie!

Op vrijdag 22 juni vond de ceremonie plaats waarbij de Belgische EPAS scholen hun plaquette 'European Parliament Ambassador School' kregen en de junior ambassadors hun diploma. 26 scholen tekenden aanwezig in de Yehudi Menuhin zaal van het Europees Parlement.

Ook dit jaar waren enthousiaste Europarlementsleden bereid om de plaquettes en diploma's uit te reiken aan de scholen. Claude ROLIN (cdH/EVP), Marc TARABELLA (PS/C&D), Gérard DEPREZ (MR, ALDE) en Lieve WIERINCK (Open VLD/ALDE) waren aanwezig en namen de tijd om voor elk van de scholen een sterk punt naar voor te brengen, of een originele Europa-activiteit die in de school werd georganiseerd in de loop van het voorbije schooljaar, te beschrijven. Er werden daarbij ook vragen gesteld aan de leerlingen of de leraren over hun visie op Europa. De Parlementsleden gaven te kennen dat ze dergelijke uitwisselingen met leerlingen uit heel België graag verderzetten. Ze stelden ook dat scholen niet moeten aarzelen om hen uit te nodigen voor een ontmoeting of een debat.

Gemotiveerde scholen met originele ideeën

 
Je vindt alle foto's op ons Facebook-album

Het EPAS-project startte in België in februari 2017, en heeft er momenteel zijn tweede schooljaar opzitten. Bepaalde scholen werden "gevorderde EPAS school" , en scholen die voor het eerst deelnamen werden 'EPAS beginner'. Hieronder kan je enkele voorbeelden lezen van originele activiteiten die in de scholen werden georganiseerd.

  • Redactie van een 'Europa-krant'
  • Interview met 7 parlementsleden over het voorstel "work-life-balance"
  • Landbouwbeurs en "Euroweek 2018"
  • Een enquête afnemen bij de bevolking, een Europa-rally met een app "Biparcours'
  • Een selfie-wedstrijd en een 'Wall of Europe'
  • Elke vrijdag een publicatie van EU-nieuws op Facebook
  • Op internationale Vrouwendag kregen de meisjes op school workshops over elektriciteit, auto's en lassen
  • Een escape-room met opdrachten over de EU

Na de officiële ceremonie konden de « junior ambassadors » en de « senior ambassadors » mekaar ontmoeten en was er ook gelegenheid om met de Europarlementsleden kennis te maken. Elk van hen ging tevreden naar huis, met de plaquette en het diploma van « junior ambassador » onder de arm.

Meer weten over European Parliament Ambassador School ?

European Parliament Ambassador School in België

Heb je ook interesse om deel te nemen aan het EPAS-project ? Je kan je school hier inschrijven. Tot volgend jaar voor de EPAS-ceremonie!