Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
18/11/2014

Nieuwe expo Modekunst in Parlamentarium

Op donderdag 20 november opent in het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement in Brussel, een bijzondere tentoonstelling. De tijdelijke modekunst-expo is een ambitieus project van de Spaanse "Fashion Art Institute Association" en designer Manuel Fernandez. De tentoonstelling verbindt de expressievormen mode en kunst in hetzelfde materiaal. 28 artiesten uit de hele Europese Unie ontworpen mode om de Europese waarden van solidariteit en vrede uit te beelden. Hierbij maken ze elk gebruik van hun eigen bijzondere technieken. Het resultaat is een heel verscheiden tentoonstelling, die toch harmonieus samenleeft. Net zoals de landen in de Europese Unie dat doen.

De collectie blijft zes maanden in het Parlamentarium, waarna ze de Europese Unie rondreist.

Modekunst : de filosofie

Modekunst wordt gemaakt door een combinatie van beeldende kunstenaars en modeontwerpers, waarin de verschillende kunsttalen gecombineerd worden tot een modestuk annex kunstwerk.

De Spaanse ontwerper Manuel Fernandez had in 1998 het idee om kunst en mode te combineren. Sindsdien is modekunst verworden tot een pluralistische beweging, die uitzonderlijke rijkdom heeft bereikt in haar kunstwerken en nieuwe kunstpaden blijft bewandelen en onderzoeken. Het Fashion Art Institute verricht ook sociaal werk en organiseert workshops voor groepen op de rand van sociale uitsluiting. Voor deze tentoonstelling wordt een eerste workshop voor kinderen georganiseerd op woensdag 19 november.

Dit concept van Fashion Art werd al tentoongesteld in meer dan twintig prestigieuze musea ter wereld. Meer dan drie miljoen mensen bezochten ze. Nu is het Parlamentarium aan de beurt met deze unieke collectie van 28 jurken.

Parlamentarium

Met de permanente tentoonstelling heeft het Parlamentarium als doel om het publiek kennis te laten maken met de verscheidene aspecten van Europa en de Europese Unie. Op een interactieve manier krijgen de bezoekers inzicht in de taken van het Europees Parlement en de andere Europese instellingen. De bezoekers bevinden zich in het hart van het Europees Parlement en ontdekken hoe de politieke beslissingen worden genomen en hoe die rechtstreeks invloed hebben op hun dagelijks leven.

Het Parlamentarium is toegankelijk voor iedereen aangezien alle informatie in 24 talen en 4 gebarentalen (NL, FR, EN, DE) beschikbaar is. Bovendien is het gratis en elke dag open voor het publiek.

De Belg Phil Akashi is één van de 28 ontwerpers

 .
 .

Meer informatie

Fashion Art Institute
Parlamentarium