Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
09/03/2017

Pakkende fototentoonstelling “Eleven women facing war” in het Parlamentarium

Sinds deze week kan je in het Parlamentarium van het Europees Parlement terecht voor de expo “elf vrouwen in oorlogsgebied”. De fototentoonstelling geeft een aangrijpend beeld van het leven van vrouwen in door oorlog verscheurde landen. Tegelijkertijd zien we ook de kracht waarmee zij de rug rechten en de draad van het leven weer oppakken.

De Britse fotograaf en cineast Nick Danziger kreeg in 2001 van het International Comité van het Rode Kruis groen licht om in verschillende oorlogsgebieden overal ter wereld het leven van 11 vrouwen op beeld vast te leggen. Zo kwam hij terecht in onder meer Afghanistan, Bosnië, Colombia en Sierra Leone. Hij ontdekte er hoe vrouwen in de ergst mogelijke leefomstandigheden overleefden in hun door conflict verscheurde land, wat vaak onzichtbaar blijft voor de buitenwereld.

Tien jaar later volgde de fotograaf zijn stappen terug, en zocht de vrouwen die hij jaren ervoor had bezocht opnieuw op. De foto’s en kortfilm die in het Parlamentarium te bezichtigen zijn, tonen persoonlijke verhalen waarin de vrouwen worstelen met het verleden, hun verdriet, maar bovenal vaak blijk geven van een uitzonderlijke kracht en doorzettingsvermogen.

De tentoonstelling loopt van 8 maart tot en met 14 mei. Het Parlamentarium is dagelijks geopend, en de toegang is gratis.

Meer informatie

Parlamentarium