Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
13/03/2012

Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren : en de Belgische laureaat is..."Students For Europe-Brussels - European week" !

Deze "Europese week" georganiseerd door studenten van het "Institut des études européennes" van de UCL Louvain en de "facultés universitaires Saint Louis" uit Brussel is de Belgische laureaat voor de Europese Karel de Grote Prijs voor jongeren 2012.

Het zijn de studenten zelf die deze Europese week voorbereiden. In 2011 namen meer dan 50 studenten uit 20 landen in Brussel deel aan de Europese week. De studenten kropen in de huid van de Europese instellingen, zij bediscussieerden voostellen van de Commissie, schreven amendementen, organiseerden een parlementair debat en stemden... De Europese week van 2012 was volop in voorbereiding.

De Belgische jury bestaat uit een vertegenwoordiger van resp. de Vlaamse jeugdraad, le Conseil de la Jeunesse de la Belgique francophone en de Rat der Deutschsprachigen Jugend (RDJ) en twee Belgische Europarlementsleden. Zij hadden het niet gemakkelijk om uit de 17 ingezonden projecten een Belgisch vertegenwoordiger aan te duiden. Met de "Europese week" kiest de Belgische jury kiest voor een kleinschalig project en wil daarbij de zelforganisatie van jongeren op de voorgrond plaatsen. Het bevorderen van de Europese identiteit en contacten tussen jongeren uit zeer onderscheiden landen, via een kennismaking met de werking van de Europese instellingen, meer bepaald het Europees parlement, wordt door de Jury zeer sterk gewaardeerd.

Op 15 mei zal de Europese jury, tijdens een academische zitting in Aken, de namen van de drie laureaten deze vijfde editie van Europese Karel de Grote prijs voor jongeren bekend maken. Zij krijgen resp. 5000, 3000 of 2000 euro. De Belgische laureaat zal daarop worden uitgenodigd samen met een vertegenwoordiger van de andere 26 nationale laureaten.

 

Meer informatie