Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
27/02/2018

Huis van de Europese Geschiedenis lanceert belevingsruimtes voor families

"Vandaag word je een tijdreiziger en bezoek je het verleden" klinkt veel aantrekkelijker voor een  6-10 jarige dan "Je gaat een geschiedenismuseum bezoeken!" De belevingsruimtes voor families bieden 6- tot 10-jarigen leuke en boeiende tentoonstellingen over aspecten van de Europese geschiedenis. Prinses Europa en haar broer Cadmus zijn de twee personages die de kinderen begeleiden als zij als tijdreiziger de 4 verdiepingen verkennen.  

Onderweg zullen kinderen de geschiedenis ruiken, voelen en beleven als nooit tevoren, bijvoorbeeld door een rollenspel in een reisbureau uit de jaren ‘60, wandelend in de schoenen van een astronaut of een verpleegster uit de jaren ‘40 in de kostuum galerij, of aan de slag met robots en onderzeeërs. Voor het maken van de belevingsruimtes is een low-tech benadering gekozen, weg van schermen en tablets, om het zo levensecht mogelijk te maken. Het doel is om kinderen nieuwsgierig te maken naar de wereld om hen heen.

Waar ?

Huis van de Europese Geschiedenis, Belliardstraat 135, Brussel

Wanneer ?

Zondag 11 maart 14u – 17u

Inschrijving

Niet nodig, kom gewoon langs!

Meer informatie

Belevingsruimtes voor families