Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
03/09/2018

Infodag over 'European Parliament Ambassador School' op 19 oktober 2018 in het Europees Parlement

European Parliament Ambassador school' (EPAS) is een samenwerkingsprogramma tussen het Europees Parlement en scholen uit het secundair onderwijs. Het doel is om de Europese dimensie van scholen verder uit te bouwen zodat de leerlingen actieve burgers met EU-kennis kunnen worden. Op 19 oktober 2018 organiseert het Bureau in België een introductiedag over het programma in het Europees Parlement.

De introductiedag op 19 oktober 2018 is bestemd voor Belgische scholen die dit schooljaar met het programma European Parliament Ambassador School (EPAS) willen starten. Ook nieuwe leraren van de scholen die reeds EPAS-school werden, zijn van harte welkom!

Wat mag je verwachten op de introductiedag op 19 oktober 2018?

  • 9.30 uur Aankomst in het Europees Parlement
  • 10.00 uur Inleiding en doel van het EP Ambassador School programma
  • 10.30 uur Tips en inspiratie voor Europa activiteiten in de klas en op school en voorstellilng van nieuw educatief materiaal 'Europe at school'
  • 12.30 uur Lunch
  • 13.30 uur Hoe komt EU-wetgeving tot stand ? Wat is de rol van het Europees Parlement ? Europese verkiezingen in 2019
  • 14.30 uur Hoe ga je aan de slag met EP Ambassador School ?
  • Einde voorzien om 15.30 uur

Meer over EPAS en inschrijven voor de introductiedag ?

Op onze website kan je lezen hoe EPAS in de Belgische scholen gestalte kreeg.  Je vindt ook informatie over seminaries voor leraren die vorige schooljaren werden georganiseerd.

Meer over European Parliament Ambassador School

De introductiedag op vrijdag 19 oktober 2018 is bestemd voor Nederlandstalige leraren.  Voor Franstalige leraren wordt een gelijkaardige introductiedag georganiseerd op donderdag 25 oktober 2018.

Leraren van Belgische scholen die dit schooljaar met EPAS willen starten zijn welkom.  Ook nieuwe 'seniors' van scholen die reeds EPAS-school werden, zijn welkom.
De introductiedag vindt plaats in het Europees Parlement in Brussel (Wiertzstraat 1047 Brussel), tussen 9.30u en 15.30u; inschrijven voor 09/10/2018 is verplicht.

Als je je ingeschreven hebt via de hieronder vermelde link, ontvang je een week voor de introductiedag een e-mail met alle praktische informatie.

LET OP: HET AANTAL SCHOLEN DAT KAN DEELNEMEN AAN HET EPAS-PROGRAMMA IS BEPERKT!

Schrijf je in voor de introductiedag 'EPAS' op 19 oktober 2018

Deze introductiedag wordt georganiseerd in samenwerking met Europahuis Ryckevelde, onze partner voor het European Parliament Ambassador School-programma.