Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Januari 2018

De Energiegroep van het Europacollege won met hun project "Witboek rond de ‘best practices’ in milieu- en energievraagstukken in de EU" de Belgische voorronde voor de Karel de Grote-prijs voor jongeren 2017. Op 23 maart komen ze het eindresultaat presenteren in het Europesees Parlement!
Op 25 januari kwamen zo’n 70 senior ambassadors (leerkrachten) en 70 junior ambassadors (leerlingen tussen 16 en 18 jaar) naar het Europees Parlement om hun school te vertegenwoordigen in het kader van het European Parliament Ambassador School-programma. De ‘ambassadeurs’ van 35 scholen uit het hele land kregen de kans elkaar te ontmoeten en een Belgisch EPAS-netwerk uit te bouwen. Ze konden ook kennis opdoen over Europese actualiteit tijdens een conferentie en een debat met Europarlementsleden Pascal Arimont (CSP, EVP), Marc Tarabella (PS, S&D), Helga Stevens (N-VA, ECR), Bart Staes (Groen, De Groenen/EVA), Philippe Lamberts (Ecolo, De Groenen/EVA).
Kunnen woorden doden? Dat is de hamvraag van een gloednieuwe tentoonstelling over de kracht van nazipropaganda. De tentoonstelling is een samenwerking van het Parlamentarium, bezoekerscentrum van het Europees Parlement, en het US Holocaust Memorial Museum en is open voor het publiek tot 13 mei. Toegang is gratis.
Miss België 2018, Angeline Flor Pua, was vandaag in het Europees Parlement op uitnodiging van Europarlementslid Hilde Vautmans (Open VLD/ ALDE). Europarlementsleden Anneleen Van Bossuyt (N-VA/ ECR), Bart Staes (Groen, De Groenen/EVA en Lieve Wierinck (OpenVLD, ALDE) waren eveneens aanwezig om een korte uitleg over het Europees Parlement te geven.
De plenaire zitting, een Brexit-debat, de Sacharovprijs... Genoeg redenen voor onze stagiaires om naar Straatsburg te trekken. In december namen Aurélie, Mathieu en Béatrice daarom even afscheid van Brussel om de hoofdzetel van het Parlement in de streek van de Elzas te bezoeken. Ze woonden er ‘een plenaire’ bij, een unieke kans om de werking van het Europees Parlement beter te begrijpen en debatten en stemmingen in het hart van de Europese democratie te ervaren. Op het programma, interessante onderwerpen zoals Brexit, glyfosaat, de uitbreiding van de Schengen zone en natuurlijk de uitreiking van de Sacharovprijs.
In het Parlamentarium opent op donderdag 25 januari een tentoonstelling over het thema ‘propaganda’. “State of Deception/Staat van Misleiding: de kracht van nazi-propaganda” is een reizende tentoonstelling ontwikkeld door het United States Holocaust Memorial Museum. In het voorjaar van 2018 is de tentoonstelling te gast in het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement in Brussel. De schoolbezoeken werden ontwikkeld door Kazerne Dossin: Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten (Mechelen).