Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Juni 2017

Op vrijdag 23 juni organiseerde het Informatiebureau van het Europees Parlement in België in het Parlamentarium de eerste « EP Ambassador School ceremonie » voor Belgische scholen.  31 scholen kregen erkenning voor hun inzet voor het programma ; ze kregen diploma’s voor de leerlingen, een plaquette voor de school en de titel van « European Parliament Ambassador School ».
Op 22 juni kwamen 90 vertegenwoordigers van het Belgische bedrijfsleven en leden van het Verbond van Belgische Ondernemingen samen voor een jaarlijkse bijeenkomst, georganiseerd door het VBO en het Informatiebureau van het Europees Parlement.
Deze week vindt in Straatsburg de plenaire zitting plaats. Op de agenda? Debatten over de vereenvoudiging van energielabels voor huishoudapparaten, de strijd voor het dichten van de genderkloof bij pensioenen, en de beslissing van president Donald Trump om de Verenigde Staten terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Het Europees Parlement vierde ook de dertigste verjaardag van het Erasmusprogramma.
Op 7 en 8 juni vonden in Brussel de Europese Ontwikkelingsdagen plaats. Deze Europese Ontwikkelingsdagen worden elk jaar door de Europese Commissie georganiseerd. In Tour & Taxis verzamelen staatshoofden, politici, ngo’s, jongeren, vertegenwoordigers van internationale organisaties, om te luisteren, te debatteren en ideeën uit te wisselen over ontwikkelingssamenwerking.
Voor de 13e keer op rij zal de Europese Unie aanwezig zijn met een stand "BEL-Europa" op de nationale feestdag. We heten je welkom op het Koningsplein te Brussel op 21 juli 2017 van 10u00 tot 20u00!
Laureaten Euroscola januari-juni 2018.
Euroscola is dé kans bij uitstek voor leerlingen van 16 tot 18 jaar om naar Straatsburg te gaan en Europarlementariër voor één dag te worden. Daar kunnen ze deelnemen aan een simulatie van een plenaire vergadering samen met andere jongeren uit de hele Europese Unie. Ontdek welke Belgische scholen geselecteerd zijn voor Euroscola!
Het Europees Parlement zal op 21 juni van 14:30 tot 19:30 uur in Brussel een conferentie op hoog niveau organiseren over migratiebeheer. De conferentie vindt plaats op initiatief van EP-Voorzitter Antonio Tajani en wordt georganiseerd met de steun van de parlementaire commissies.