Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Mei 2017

Dit jaar werd de Karel de Grote-prijs voor jongeren uitgereikt aan een Pools project over het Erasmus-programma. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs aan jongeren tussen de 16 en 30 jaar die betrokken zijn bij projecten om begrip tussen mensen uit verschillende Europese landen te bevorderen. De ceremonie vond plaats in Aken, Duitsland, op 23 mei.
Op 9 mei is het Europadag. Het EPAS-project (European Parliament Ambassador School) is in België gestart in februari 2017, en dit was de gelegenheid bij uitstek voor de EPAS-scholen om Europa te vieren! Met een rijk gamma aan activiteiten die door de "senior" en "junior" ambassadeurs op touw werden gezet, werd Europadag in scholen in het hele land gevierd.
25 klassen hebben deelgenomen aan de videowedstrijd, goed voor ongeveer 500 jongeren die zich persoonlijk ingezet hebben om Europa te verdedigen en die nagedacht hebben over de Europese toekomst.
Naar aanleiding van  Europadag, die samenvalt met het 60-jarig bestaan van het Verdrag van Rome, openden op zaterdag 6 mei de Europese instellingen hun deuren voor het grote publiek. Zo’n 25.000 bezoekers trokken naar de Europese wijk. Dat zijn er maar liefst 7000 meer dan afgelopen jaar.
‘European Parliament Ambassador School’ (EPAS) is een samenwerkingsprogramma tussen het Europees Parlement en scholen uit het secundair onderwijs. Het doel is om de Europese dimensie van scholen verder uit te bouwen zodat de leerlingen actieve burgers met EU-kennis kunnen worden. Op dinsdag 2 mei werd in het Europees Parlement een seminarie georganiseerd voor 'senior ambassadors' van de Belgische scholen die aan het programma deelnemen. Europarlementariërs Claude Rolin (CdH/EVP), Marc Tarabella (PS, S&D) en Lieve Wierinck (OpenVLD ALDE) namen ook deel.