Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

November 2017

  Zo’n zeventig leerkrachten uit secundaire scholen uit heel Vlaanderen kregen op maandag 27 november een blik achter de schermen van het Europees Parlement en een gedetailleerd overzicht van de Europese actualiteit. Bovendien werd een debat georganiseerd met enkele Vlaamse Europarlementsleden: Ivo Belet (CD&V/EVP), Helga Stevens (N-VA/ECR), Anneleen van Bossuyt (N-VA/ECR), Hilde Vautmans (Open VLD/ALDE), Bart Staes (Groen, De Groenen/EVA).
Deze week komen de Europese Parlementsleden in Brussel samen voor een korte plenaire vergadering. Op de agenda staan onder andere de EU-begroting voor 2018, het EU Fonds voor Stabiliteit en Vrede en btw-fraude. De volgende plenaire vergadering gaat door in Straatsburg van 11 tot 14 december. Het Parlement zal er debatteren over het EU-emissiehandelssysteem, belastingontduiking, geld witwassen en de Brexit. Het hoogtepunt van de plenaire is de uitreiking van de Sacharovprijs aan de democratische oppositie in Venezuela.
Het startschot voor de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren werd gegeven op 23 november. Het is het elfde jaar op rij dat deze prijs wordt uitgereikt aan jongeren die projecten ontwikkelden om meer begrip te creëren tussen mensen uit verschillende Europese lidstaten. De deadline voor de inzendingen is 19 februari 2018.
Moet glyfosaat, het basisproduct waarop Roundup is gebaseerd, de meest verkochte onkruidbestrijder in de wereld, verboden worden?
Euroscola
Euroscola is dé kans bij uitstek voor leerlingen van 16 tot 18 jaar om naar Straatsburg te gaan en Europarlementariër voor één dag te worden. Daar kunnen ze deelnemen aan een simulatie van een plenaire vergadering samen met jongeren uit de hele Europese Unie! Ontdek welke Belgische scholen geselecteerd zijn voor Euroscola.
De Zweeds-Noors-Deense co-productie ‘Sámi Blood’ wint de elfde LUX-prijs voor Europese film. Dat maakte parlementsvoorzitter Tajani dinsdag bekend in de plenaire vergadering.
Europcom award voor Pop up Europa
Pop up Europa reist rond in de provincie Antwerpen. Gedurende twee tot vier weken staat een gemeente volledig in het teken van Europa. Dit initiatief van Provincie Antwerpen en Europa Direct Antwerpen won de European Public Communication Award. Alvast proficiat!