Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
09/11/2017

Pop up Europa Antwerpen wint European Public Communication Award

Europcom award voor Pop up Europa
Europcom award voor Pop up Europa

Pop up Europa reist rond in de provincie Antwerpen. Gedurende twee tot vier weken staat een gemeente volledig in het teken van Europa. Dit initiatief van Provincie Antwerpen en Europa Direct Antwerpen won de European Public Communication Award. Alvast proficiat!

 .

Pop up Europa brengt Europa dichtbij je thuis

 .

De European Public Communication Award werd op 9 november uitgereikt tijdens de Openingssessie van de EuropCom conferentie in de plenaire zaal van het Europees Parlement. De jury loofde vooral het lokale aspect van dit project: in plaats van burgers dichter bij Europa te brengen, brengt dit project Europa dichtbij je thuis.

 .
 .
 
 .

Van kraslotenwedstrijd tot lezing, Pop up Europa is maatwerk

Pop up Europa reist rond in de provincie Antwerpen. In 2017 waren Herentals en Geel reeds gastgemeente voor Pop up Europa. In 2018 komen alvast 10 andere gemeenten aan de beurt. Gedurende twee tot vier weken staat een gemeente in het teken van Europa. Met een tentoonstelling, lezingen, films, wedstrijden en activiteiten voor scholen is er altijd wel iets leuks te beleven. Europa komt ineens wel heel dichtbij.

Of het nu om een grote of kleine gemeente gaat, dat maakt niet uit. Pop up Europa is namelijk maatwerk. Provincie Antwerpen heeft een basisvoorstel van activiteiten voor Pop up Europa. Samen met de gemeente wordt het programma opgesteld. Zo ziet Pop up Europa er in elke gemeente dus een beetje anders uit.

Meer informatie over Pop up Europa
EuropCom 2017: European Public Communication Conference