Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 
26/04/2012

Vlaamse en Zeeuwse leraren maken kennis met Europese programma's in Gent

Een leerkracht over Comenius
Een leerkracht over Comenius

Op woensdag 25 april verzamelden leraren uit Zeeland, West- en Oost-Vlaanderen in het Provinciehuis in Gent voor een dag rond Europa en Internationalisering op school. Dit grensoverschrijdend initiatief kwam tot stand door samenwerking van de Europa Directs uit de regio's, vzw Ryckevelde en het Informatiebureau van het Europees Parlement.

Vanaf halftien liep de gang voor het auditorium in het Gentse Provinciehuis langzaam vol. Leerkrachten uit alle hoeken van West- en Oost-Vlaanderen en een aantal leraren uit Middelburg kwamen er voor een nascholing waarbij de Eurocrisis en Internationalisering centraal stonden.

Oost-Vlaams gedeputeerde Marc De Buck (OpenVLD) verwelkomde de leraren secundaire en voortgezet onderwijs. Als oud-docent Engels ligt al wat met onderwijs te maken heeft hem na aan het hart. Na een inleiding over onderwijsregelgeving op Europees niveau, kwam Ferdi De Ville van het Centrum voor Europese Studies van de UGent meer uitleg geven over het waarom van de Eurocrisis. Na deze interessante gedachtewisseling over het belang van de diverse factoren die de eurocrisis veroorzaakten, tijd om tijdens de lunch met de collega's uit andere streken kennis te maken.

De Namiddag stond in het teken van internationalisering op school. Eerst gaf Inès van vzw Ryckevelde een overzicht van de verschillende Europese programma's. Na de theorie tijd voor een beetje praktijk! Een lerares van het Atheneum in Merelbeke kwam haar vroegere projecten en haar huidige Comenius-project toelichten. "Een fantastische ervaring", beklemtoonde ze, "maar je moet je er echt goed op voorbereiden!". Ter afsluiting was er nog een korte voorstelling van eTwinning en Europass.