Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Bureau van het Europees Parlement in België:

wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Home

 .
Euroscola biedt leerlingen van 16 tot 18 jaar de kans om Europarlementariër voor één dag te worden. In het Europees Parlement in Straatsburg kunnen ze deelnemen aan een simulatie van een plenaire vergadering, samen met jongeren uit de hele Europese Unie! Ontdek hier welke Belgische scholen geselecteerd zijn om naar Straatsburg te gaan in het tweede semester van dit schooljaar.
Hoe moet de Europese Unie het migratievraagstuk aanpakken? Dat was de centrale vraag van het ‘Challenge Europe’-debat op 27 november aan de Universiteit Antwerpen (UA), in de aanloop naar de Europese verkiezingen in mei 2019. Een humanitaire aanpak verzoenen met een veiligheidsdiscours leek de grootste uitdaging voor de panelleden, en ook in het publiek waren de meningen verdeeld.
African Diaspora Youth Forum in Europe start een nieuw initiatief om de jongeren van de Afrikaanse diaspora meer bij Europa te betrekken. 6 en 7 december komen 15 jongeren naar Brussel om een training over de EU te volgen. Dit evenement vormt tegelijkertijd het startpunt van het burgeriniatief #DiasporaVote!
Hoe moet de EU migratie aanpakken ? Dat is de vraag waar we tijdens dit debat een antwoord willen op vinden. We vragen het aan Europarlementsleden Bart Staes ((Groen, De Groenen/EVA) en Anneleen Van Bossuyt (N-VA/ECR) en aan opiniemaker Johan Wets en Wies De Graeve van Amnesty International Vlaanderen. Het debat wordt in goede banen geleid door Europajournalist Rob Heirbaut (VRT). Maar ook jij krijgt het woord! Burgers kunnen de panelleden en het publiek uitdagen door hun kijk op de zaak kort voor te stellen.
Persberichten
 
Wekelijkse agenda van het Europees Parlement
 
 
 

Evenementen 2018 / 2019

 
 
 
 

Word European Parliament Ambassador School

Students European Parliament Ambassador School
Students European Parliament Ambassador School
 
 
 

Newsletter

 .

De newsletter van het Bureau van het Europees Parlement in België houdt u op de hoogte van wat de activiteiten en belangrijke beslissingen van het Europees Parlement. Deze gratis publicatie verschijnt viermaal per jaar, aan het begin van elk seizoen en wordt u via mail toegestuurd.

Vorige nieuwsbrieven
 
 .
 .